Za nami je slavnostna premiera celovečernega filma Nekoč so bili ljudje režiserja Gorana Vojnovića

23. september 2021
Slavnostna premiera filma je potekala v sklopu projekta Naši filmi doma, ki ga Slovenski filmski center, v sodelovanju s Cankarjevim domom, organizira od jeseni 2017.

Včeraj je bila v Cankarjevem domu slavnostna premiera igranega celovečernega filma Nekoč so bili ljudje koscenarista in režiserja Gorana Vojnovića. Premiere so se poleg režiserja udeležili tudi filmski ustvarjalci, med drugim igralci Francesco Borchi, Gregor Bakovič ter Jaka Jakopič. Prisotni so bili tudi koscenarist filma Tommaso Santi, scenograf Marco Juratovec, montažer Ivor Ivezić, kostumografka Jelena Proković, oblikovalka maske Anja Godina, oblikovalec zvoka Julij Zornik in producent filma Boštjan Ikovic iz produkcijske hiše Arsmedia.

Režiser je ob tej priložnosti povedal:

»Ogled filma v kinu skupaj s številčnim občinstvom je bilo zame svojevrstno potovanje v času. Vrnilo me je namreč nazaj v neke druge, srečnejše čase, ko se nam je ob premierah filmov zdelo, da se je med predvajanjem filma svet zunaj kino dvorane ustavil, da zadržuje dih, dokler se na filmskem platnu v dvorani ne odvrti zaključna špica. Po dolgotrajnem zaprtju kino dvoran sem se bal, da tega ne bom nikoli več občutil, a v sredo zvečer sem. Tam, v dvorani Cankarjevega doma, smo namreč poldrugo uro obstajali samo naš film, njegovi hvaležni ustvarjalci in radovedno občinstvo. In upam si trditi, da nam je bilo vsem lepo.«

Koproducenti filma so MB Grip, NuFrame, Studio 100 in Apapaja (Italija) v sodelovanju s Filmskim studiem Viba film. Film je sofinanciral Slovenski filmski center, občinstvo pa si ga bo lahko od 21. oktobra ogledalo v slovenskih kinematografih in na 24. Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Slovenski distributer filma je Con film.

Slavnostna premiera filma je potekala v sklopu projekta Naši filmi doma, ki ga Slovenski filmski center, v sodelovanju s Cankarjevim domom, organizira od jeseni 2017.

Povezane novice