Novi film Gorana Vojnovića Nekoč so bili ljudje predpremierno na Filmu pod zvezdami

30. julij 2021
V prisotnosti filmske ekipe

V torek, 3. avgusta ob 21.30, bo v sklopu Filma pod zvezdami v organizaciji Kinodvora na Ljubljanskem gradu predpremierno na ogled novi film Gorana Vojnovića Nekoč so bili ljudje. Projekcije se bo poleg koscenarista in režiserja Vojnovića udeležila tudi filmska ekipa, med njimi producent Boštjan Ikovic iz produkcijske hiše Arsmedia ter igralci Moamer Kasumović (Vučko - Elmir Jukič), Vlado Novak (Sandi) in Jaka Jakopič (Luka) ter direktor fotografije Miloš Srdić, skladateljica glasbe Tamara Obrovac, in scenograf Marco Juratovec, ki se bo predstavila pred začetkom filma.

Leo je Italijan, ki živi v Sloveniji, Vučko pa nekdanji begunec iz Bosne. Ker jima grozi, da bosta izgubila restavracijo, sprejmeta ponudbo prevaranta Giannija: ukrasti morata njegov tovornjak, da bo Gianni lahko pobral denar pri zavarovalnici. A prijatelja po pomoti odpeljeta napačen tovornjak – in v njem najdeta nepričakovan tovor ...

V filmu poleg že omenjenih igralcev igrajo tudi Francesco Borchi, Maruša Majer, Emir Hadžihafizbegović, Boris Cavazza, Jasna Žalica, Gregor Bakovič, Ninni Bruschetta, Gianluca Gobbi in drugi.

Koscenarist filma je Tommaso Santi, pri filmu pa sodelujejo še montažer Ivor Ivezić, kostumografka Jelena Proković, oblikovalka maske Anja Godina, oblikovalca zvoka sta Igor Iskra in Julij Zornik, direktorica filma je Amela Ikovic.

Koproducenti filma so MB Grip, NuFrame, Studio 100 in Apapaja (Italija) v sodelovanju s Filmskim studiem Viba film. Film je sofinanciral Slovenski filmski center, občinstvo pa si ga bo lahko ogledalo v sklopu projekta Naši filmi doma 22. septembra, ki ga Slovenski filmski center organizira v sodelovanju s Cankarjevim domom, nato pa oktobra v slovenskih kinematografih in na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Film Nekoč so bili ljudje je tretji celovečerec pisatelja in režiserja Gorana Vojnovića, avtorja knjižne in filmske uspešnice Čefurji raus! ter romanov Figa, Jugoslavija, moja dežela in Đorđić se vrača.

Povezane novice