Aktualno

Odpiranje vlog prispelih na Redni letni javni razpis za sofinanciranje realizacije projektov slovenskih celovečernih prvencev in redni letni javni razpis za sofinanciranje razvoja scenarija na področju slovenskega celovečernega igranega in dokumentarnega filma ter animiranega filma ne glede na dolžino trajanja za leto 2018.
Rok za oddajo del je 5. september 2018.
21. FSF bo potekal med 10. in 15. septembrom 2018.
Obveščamo vas, da je bil v Uradnem listu RS št. 31/18 z dne 4.5.2018 objavljen Zakon o dopolnitvah Zakona o slovenskem filmskem centru, javni agenciji Republike Slovenije, ki bo začel veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Rok za sofinanciranje programov organizirane filmske stroke je 14. maj, rok za sofinanciranje razvoja scenarija na področju slovenskega celovečernega igranega in dokumentarnega filma ter animiranega filma ne glede na dolžino trajanja za leto 2018 pa 21. maj.
Društvo slovenskih režiserjev in Slovenski filmski center, javna agencija RS, v sodelovanju z AGRFT letos že tretjič organizirata polletno scenaristično delavnico, katere namen je intenzivno praktično delo v skupini pod strokovnim vodstvom gostujočega mentorja.
Rok za celovečerne filmske projekte je 23. april, rok za prvence pa 18. maj 2018.
Javni poziv je odprt do porabe sredstev (do objave zaključka poziva), vendar najdlje do 31.12.2018.
Datum začetka veljavnosti 12. avgust 2017

Prihajajoči dogodki

Novice

SFC

Kozoletov in Košakov film finančno podprla tudi Makedonska filmska agencija

18. maj 2018 | Oba filma bosta pričela s snemanjem letošnjo jesen.

To so gadi - Arhiv SFC

Dnevi slovenskega filma v Pulju in Osijeku

17. maj 2018 | Vsi filmi so opremljeni s hrvaškimi podnapisi, oba projekta sledita lanskoletni prvi izdaji v obeh hrvaških mestih.

Nataša Bučar - direktorica SFC- Foto Simon Gosnik

Slovenija in filmske lokacije v Cannesu

14. maj 2018 | Slovenski filmski center je v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo, Turizmom Ljubljana in Zavodom AIPA danes, na največji evropski filmski ...

Bled: Arhiv STO - Foto Matevž Lenarčič

Predstavitev Slovenije kot filmske lokacije v Cannesu

11. maj 2018 | Slovenski filmski center bo v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo, Turizmom Ljubljana in Zavodom AIPA na največji evropski filmski tržnici ...

Film v Sloveniji Slovenski film v številkah, baza slovenskega filma, kontakti filmskih profesionalcev ...