Aktualno

Rok prijave: do najkasneje 20. oktobra 2018
Vloge morajo biti oddane najmanj 45 dni pred začetkom distribucije, ogledi filmov za komisijo pa so zaželeni že pred oddajo vloge, da lahko komisija po oddani vlogi izoblikuje mnenje v roku 7 dni. Producent lahko po lastni presoji oglede organizira v kinodvorani ali pošlje povezavo do filma.
Obveščamo vas, da je objavljen Zakon o dopolnitvah Zakona o slovenskem filmskem centru, javni agenciji Republike Slovenije.
Društvo slovenskih režiserjev in Slovenski filmski center, javna agencija RS, v sodelovanju z AGRFT letos že tretjič organizirata polletno scenaristično delavnico, katere namen je intenzivno praktično delo v skupini pod strokovnim vodstvom gostujočega mentorja.
Javni poziv je odprt do porabe sredstev (do objave zaključka poziva), vendar najdlje do 31.12.2018.
Datum začetka veljavnosti 12. avgust 2017

Prihajajoči dogodki

Novice

Gajin svet - skupinska - foto: Katja Goljat

Gajin svet navdušil občinstvo v Cankarjevem domu

19. sep 2018 | Projekt Naši filmi doma od lanske jeseni organizira Slovenski filmski center v sodelovanju s Cankarjevim domom.

Ivan

Kandidat za tujejezičnega oskarja je IVAN

17. sep 2018 | Strokovna žirija se je po ogledu prijavljenih filmov soglasno odločila, da za slovenskega predstavnika, ki se bo potegoval za kandidaturo ...

Zaključna slovesnost 21. FSF - foto Matjaž Rušt

Nagrade 21. Festivala slovenskega filma

16. sep 2018 | V soboto, 15. septembra, so bile v Amfiteatru Avditorija v Portorožu podeljene nagrade 21. Festivala slovenskega filma.

Posledice

Film Posledice prodrl na severno-ameriški trg

08. sep 2018 | Družba »Uncork’d Entertainment« v sodelovanju z družbo »Dark Star Pictures« načrtuje prikazovanje filma v kinematografih v New Yorku in ...

Film v Sloveniji Slovenski film v številkah, baza slovenskega filma, kontakti filmskih profesionalcev ...