Aktualno

​Ministrstvo za kulturo je v zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 vključilo solidarnostno pomoč za samozaposlene v kulturi, na voljo pa bo tudi interventna izredna pomoč filmskim in avdiovizualnim projektom za škodo, ki je nastala zaradi poplav.
Vizija Slovenskega filmskega centra s splošnimi strateškimi cilji v prihajajočem obdobju od 2020 do 2024 je doseči transparenten in sodoben sistem, katerega rezultat bo trajnostno delujoče in stabilno filmsko okolje.

Novice

Foto: Petra Pan

Slovenski film po devetih letih ponovno na Reki

21. maj 2024 | V pristaniškem in tretjem največjem hrvaškem mestu, na Reki, bodo od 21. do 23. maja prvič po devetih letih potekali …

Foto: Luka Matijevec, Perfo

Marko Naberšnik snema Belo se pere na devetdeset

13. maj 2024 | Začelo se je snemanje petega igranega celovečernega filma režiserja in scenarista Marka Naberšnika z naslovom Belo se pere na devetdeset.

Foto: Antitalent

Slovenski ustvarjalci in filmi na letošnjem filmskem festivalu v Cannesu

10. maj 2024 | Od 14. do 25. maja poteka v Cannesu 77. mednarodni filmski festival. Med več tisoč prijavljenimi kratkimi filmi so v …

10. Dnevi slovenskega filma v Beogradu

10. Dnevi slovenskega filma v Beogradu

09. maj 2024 | V Jugoslovanski kinoteki v Beogradu  bodo od 10. do 14. maja  potekali  jubilejni  10. Dnevi slovenskega filma.

Film v Sloveniji Slovenski film v številkah, baza slovenskega filma, kontakti filmskih profesionalcev ...