Košarkar naj bo 2 prejel tretjo zlato rolo

27. januar 2020
Film si je ogledalo več kot 75.000 gledalcev.

Ekipa filma Košarkar naj bo 2 je pretekli konec tedna v kinu Maribox v Mariboru prejela tretjo zlato rolo za preseženih 75.000 gledalcev. Nagrado, ki jo Kolosej skupaj z Zvezo društev slovenskih filmskih ustvarjalcev podeljuje slovenskim filmom za vsakih doseženih 25.000 gledalcev, je prevzel režiser Boris Bezić.

 »Tretja zlata rola nas uvršča med najbolj gledane slovenske filme vseh časov, kar je je seveda čudovito. Še posebej, če pomislim, da v Sloveniji ni veliko mest, ki imajo toliko prebivalcev, kot naš film gledalcev. Za ta uspeh se še enkrat zahvaljujem svoji srčni ekipi, ki je skupaj z mano prignala film do konca,« je Bezić povedal ob prejetju edine slovenske filmske nagrade, ki jo podeljujejo glede na število gledalcev, ki jih doseže film.

Na odru mariborskega kina Maribox, ki je tokrat gostil podelitev, so se mu pridružili scenarist Primož Suhodolčan, igralca Klemen Kostrevc in Anamaria Mitič ter producent filma Frenk Celarc.

»Občutki ob prejetju nagrade za tako visoko število gledalcev so izjemni. Končno lahko verjamem, da smo skupaj z ekipo ustvarili nekaj pomembnega. V takem trenutku začneš razmišljati in upati na nov film, saj je očitno, da je zanimanje za filme z otroško tematiko, ki mladino tudi vzgaja in ji sporoča, da je mogoče uspeti, če si vztrajen, veliko. Na tem mestu se zahvaljujem tako sodelavcem na filmu kot distribucijski ekipi Koloseja, s katero smo s skupnimi močmi dosegli veliko gledanost. Prav ta občutek mi daje energijo in željo po ustvarjanju novega filma,« je ob prejetju nagrade povedal producent Frenk Celarc.

Filmsko nagrado zlata rola že od leta 2002 podeljujeta Kolosej in Zveza društev slovenskih filmskih ustvarjalcev. Namenjena je uspešnim slovenskim filmom, ki presežejo določeno število gledalcev. Družinsko komedijo Košarkar naj bo 2 si je do danes ogledalo 77.348 gledalcev, kar je film ob nagradi film uvrstilo tudi med deset najbolj gledanih slovenskih filmov vseh časov.

»Ob prejemu tretje zlate role iskreno čestitamo filmski ekipi. Ponosni in veseli smo, da na naših platnih lahko predvajamo film, ki izpostavi vrednote, ki so temeljnega pomena in se v današnjem času pogosto izgubljajo. Govorimo o povezovanju, vztrajnosti, prijateljstvu, ljubezni, družini in požrtvovalnosti. Želimo si, da bi gledalcem lahko ponudili več družinskih filmov, pod katere se podpisujejo slovenski filmski  ustvarjalci. Trenutno lahko otroški publiki in družinam, z izjemo Košarkarja, ponudimo zgolj tuje studijske naslove, saj domača produkcija na tem področju ni zmožna tako velikih finančnih obremenitev. V Koloseju je bila družinska komedija Košarkar naj bo 2 četrti najbolj gledan film preteklega leta. Po številu gledalcev so jo prehiteli le Levji kralj, Joker in Ledeno kraljestvo 2, kar je zavidanja vreden rezultat. Čestitke,« je ob izročitvi nagrade povedala direktorica marketinga in programa Koloseja Ursula Spruk, ki je nagrado zlata rola podelila skupaj s predstavnikom Zveze društev slovenskih filmskih ustvarjalcev, režiserjem Bojanom Labovićem.

Čestitkam in dobrim željam se pridružujejo tudi v mariborskem kinu Maribox, ki je tokrat gostil podelitev zlate role. »V Mariboxu že vrsto let podpiramo slovensko filmsko produkcijo. Veseli smo, da je Košarkar prejel že tretjo zlato rolo, ki smo jo ekipi danes izročili pri nas. Gre za film, ki je bil s skoraj 5.000 gledalci za naš kino najuspešnejši slovenski film lanskega leta, kar pomeni tudi, da smo ponovno beležili rast števila gledalcev filmov domače produkcije. Kot kaže smo tudi v Sloveniji začeli slediti trendu, ki smo mu priča v drugih evropskih državah, kjer prihaja domača produkcija vse bolj v ospredje. Tudi v prihodnje bomo slovenske filmske ustvarjalce podpirali s premiernimi dogodki in promocijo filmov, ki jih bodo z ogledom zagotovo nagraditi tudi gledalci,« pravi direktor kina Maribox, Stipe Jerić

Sporočilo za javnost je pripravila Tina Deu, Kolosej.
Dodatne informacije: tina.deu@kolosej.si.

Povezane novice