Padla je zadnja klapa družinske komedije Košarkar naj bo 2

14. junij 2019
Včeraj se je na obrobju Ljubljane uspešno zaključilo snemanje družinske komedije Košarkar naj bo 2 režiserja Borisa Bezića. Gre za nadaljevanje velike filmske uspešnice Košarkar naj bo iz leta 2017, posnete po literarni predlogi mladinskega pisatelja Primoža Suhodolčana, ki si jo je do danes ogledalo več kot 87.000 gledalcev.

Drugi del filmske uspešnice Košarkar naj bo 2 nadaljuje duhovito pripoved o Ranti, fantu, ki je tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval. O nerodnem in tako lenem fantu, da je morala zvečer postelja sama k njemu, sicer je kar stoje zaspal. Tako je bilo dokler ni usoda v njegove roke položila košarkarske žoge, ki mu je spremenila življenje.

Tudi pod nadaljevanje se kot scenarist podpisuje pisatelj Primož Suhodolčan, ki je scenarij ustvarjal v duhu filmske zgodbe: »V drugem delu je še bolj poudarjeno sodelovanje. Želeli smo povedati, da posameznik proti ekipi ne more zmagati. Tudi mene je sprva skrbelo, da scenarij ne bo dovolj zabaven in atraktiven, da ne bo dovolj filmski, a smo s skupnimi močmi, kot ekipa, ustvarili res dobro zgodbo.«

Ker filmska ekipa ničesar je prepušča naključju, so delovno verzijo filma že pokazali nekaterim skupinam otrok in mladih, kar je bila za režiserja Borisa Bezića, ki je prvič spopadel z režijo celovečerca, nadvse dragocena izkušnja: »Imeli smo že nekaj testnih projekcij v šolah in vrtcih, odzivi otrok so bili čudoviti. Zelo smo si oddahnili, saj je bilo jasno, da smo na pravi poti in da film več kot očitno igra na prave note. Posneti nadaljevanje je velikanska odgovornost.  Prvi del je bil uspešnica, zato so pričakovanja zagotovo velika. Mislim, da nam je odlično uspelo, veselim se že jeseni, ko bo film v kinu.«

Na filmska platna se vračajo vsi osrednji liki: poleg Rante (Klemen Kostrevc) tudi njegov najboljši prijatelj Smodlak (Matija Brodnik), njegovo dekle Metka (Gaja Filač) in odrasli del ekipe z učiteljem telovadbe Salto (Marko Miladinović) in managerjem Tinijem Trsko (Lado Bizovičar) na čelu. Največ težav bo druščini, ki zdaj zaključuje devetletko, v šolskih klopeh še naprej delal učitelj geografije Tundra (Gojmir Lešnjak), na košarkarskem igrišču pa jim žog (in še česa) ne bo premešal zgolj nasprotnik, ampak tudi novi soigralec Jožko (Domen Novak).

Producent filma je Gusatv film in je nastal s finančno podporo Slovenskega filmskega centra. 

Povezava do napovednika Košarkar naj bo 2.

Povezane novice