Premierne projekcije družinske komedije Košarkar naj bo 2 po Sloveniji navdušile tako otroke kot odrasle

27. september 2019
Včerajšnji dan je za filmsko ekipo minil v znamenju gostovanj na premiernih projekcijah, ki so jih v Mariboru, Celju in Ljubljani pripravili za več kot 2500 šolarjev. Zvečer je v ljubljanskem Koloseju sledila še svečana premiera.

Prvi gledalci so z navdušenjem sprejeli nadaljevanje duhovite pripovedi o Ranti, fantu, ki je tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval. O nerodnem in tako lenem fantu, da je morala zvečer postelja sama k njemu, sicer je kar stoje zaspal. Dokler ni usoda v njegove roke položila košarkarske žoge, ki mu je spremenila življenje …

Dopoldanskim premiernim projekcijam v Mariboxu v Mariboru, Cineplexxu v Celju in ljubljanskem Koloseju, so sledila druženja s scenaristom filma Primožem Suhodolčanom in režiserjem Borisem Bezićem ter mladimi igralci Klemnom Kostrevcem, Matijo Brodnikom,  Gajo Filač, Domnom Novakom, ki se jim je na večerni premieri v Koloseju pridružila celotna ekipa filma z igralci Ladom Bizovičarjem, Markom Miladinovićem in Ano Mario Mitič. Veselo vzdušje sta popestrili uradni pesmi filma Na vrhu in Šampioni, ki ju izvajata BQL, zbrane šolarje pa so še pred ogledom filma ogrele članice plesne šole Miki ter košarkarji Sokoli, ki so prav tako del filma. Za akrobatske vložke je na večerni premieri poskrbela akrobatska skupina Dunking Devils.

Film KOŠARKAR NAJ BO 2 je nastal v produkciji Gustav filma in koprodukciji RTV SLOVENIJA, s sofinanciranjem Slovenskega filmskega centra. Kot koproducenti so sodelovala še podjetja Mb Grip, Studio Ritem, Unicasting in Pecl.

Utrinki z včerajšnjih dogodkov, ki so jih na premiernih projekcija ujeli fotografi, so na voljo TUKAJ

Fotografije iz filma lahko snamete TUKAJ (Foto: Tomaž Pangeršič). 

Povezava do napovednika KOŠARKAR NAJ BO 2.

O ZGODBI

Družinska komedija KOŠARKAR NAJ BO 2 nadaljuje duhovito pripoved o Ranti, fantu, ki je tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval. O nerodnem in tako lenem fantu, da je morala zvečer postelja sama k njemu, sicer je kar stoje zaspal. Tako je bilo dokler ni usoda v njegove roke položila košarkarske žoge, ki mu je spremenila življenje.

Ranta je postal izjemen športnik in privlačen mladenič. S tem je prišla tudi prva ljubezen Metka, ki jo je kljub oviram uspel osvojiti s pomočjo najboljšega prijatelja - glasnega in drznega Smodlaka. Z njim in Metko ob strani je Ranta dosegal višave na vseh področjih.

Drugi del filma nadaljuje zgodbo prvega, a leto kasneje. Na videz je vse v najlepšem redu, ko poletno predpočitniško vzdušje pretresejo nepredvidene šolske obveznosti, ljubezenske težave in košarkarski zapleti. Toda Ranta in druščina se ne dajo …

Na sporedu od 26. septembra.

KOŠARKAR NAJ BO 2
Slovenija, 2019, družinska komedija, v slovenščini
Režiser: BORIS BEZIĆ
Scenarist in avtor literarne predloge: PRIMOŽ SUHODOLČAN
Direktorja fotografije: DUŠAN JOKSIMOVIĆ in MILOŠ SRDIĆ
Skladatelja: NINO DE GLERIA in BLAŽ CELAREC
Scenograf: JANEZ PROHINAR
Kostumografka: TINA BONČA
Oblikovalka maske: TALIJA IVANČIČ
Montažer: JAN LOVŠE
Oblikovalec zvoka: BORUT BERDEN
Direktorja filma: PETRA VIDMAR in ZORAN LESKOVŠEK
Igrajo: KLEMEN KOSTREVC, MATIJA BRODNIK, GAJA FILAČ, DOMEN NOVAK, LADO BIZOVIČAR, MARKO MILADINOVIĆ, GOJMIR LEŠNJAK GOJC, ANA MARIA MITIČ, MATJAŽ JAVŠNIK, MOJCA FUNKL in PRIMOŽ PIRNAT
Produkcija: GUSTAV FILM
Producent: FRENK CELARC
Koprodukcija: RTV SLOVENIJA
Koproducenti: MB GRIP, STUDIO RITEM, UNICASTING, PECL 
Film je sofinanciral SLOVENSKI FILMSKI CENTER

Sporočilo za javnost je pripravila Tina Deu, Kolosej
Dodatne informacije: tina.deu@kolosej.si

Povezane novice