Košarkar naj bo 2 na mednarodnem filmskem festivalu Schlingel

04. oktober 2019
Slovenski mladinski in družinski filmi so zadnja leta redni gostje tega pomembnega nemškega festivala.

Po uspešni premieri bo družinska komedija Košarkar naj bo 2 režiserja Borisa Bezića svojo mednarodno premiero doživela na 24. mednarodnem festivalu otroškega in mladinskega filma Schlingel. Festival letos poteka od 7. do 13. oktobra, sicer pa je organiziran vse od leta 1996 v nemškem Chemnitzu, ki je z Ljubljano pobraten ravno od leta prve izdaje festivala. Slovenski mladinski in družinski filmi so zadnja leta redni gostje tega pomembnega nemškega festivala. Na programu so izključno najnovejši filmi iz celega sveta, ki so namenjeni mlademu občinstvu.  Začelo se je leta 2016, ko je na 21. izdaji festivala potekala največja predstavitev slovenskih mladinskih filmov v tujini v zadnjih dvajsetih letih. Nemško premiero so doživeli celovečerci Pojdi z mano Igorja Šterka, Nika Slobodana Maksimovića in Utrip ljubezni Borisa Petkoviča. Ob celovečernih filmih so se predstavili še kratki igrani film Martina Turka Dobro vnovčeno popoldne, med animiranimi filmi pa Princ Ki-Ki-Do: Balon Grege Mastnaka in Zadnje kosilo Mihe Šubica.

Leta 2017 se je predstavil Košarkar naj bo Borisa Petkoviča, lansko leto pa Gajin svet Petra Bratuše.

Film Košarkar naj bo 2 bo predstavljen v sklopu posebne projekcije sekcije Panorama. Na sporedu bo dvakrat, prvič v ponedeljek, 7. oktobra ob 18. uri in drugič v petek, 11. oktobra ob 15:30 uri. Projekcije se bo udeležil tudi režiser filma Boris Bezić.

V filmu igrajo: Klemen Kostrevc, Matija Brodnik, Gaja Filač, Domen Novak, Lado Bizovičar, Marko Miladinović, Gojmir Lešnjak Gojc, Ana Maria Mitič, Matjaž Javšnik, Mojca Funkl in Primož Pirnat.

Družinska komedija Košarkar naj bo 2 nadaljuje duhovito pripoved o Ranti, fantu, ki je tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval. O nerodnem in tako lenem fantu, da je morala zvečer postelja sama k njemu, sicer je kar stoje zaspal. Tako je bilo dokler ni usoda v njegove roke položila košarkarske žoge, ki mu je spremenila življenje.

Ranta je postal izjemen športnik in privlačen mladenič. S tem je prišla tudi prva ljubezen Metka, ki jo je kljub oviram uspel osvojiti s pomočjo najboljšega prijatelja - glasnega in drznega Smodlaka. Z njim in Metko ob strani je Ranta dosegal višave na vseh področjih.

Drugi del filma nadaljuje zgodbo prvega, a leto kasneje. Na videz je vse v najlepšem redu, ko poletno predpočitniško vzdušje pretresejo nepredvidene šolske obveznosti, ljubezenske težave in košarkarski zapleti. Toda Ranta in druščina se ne dajo …

V domačih kinematografih si je Košarkar naj bo 2 do sedaj ogledalo več kot 10.000 gledalk in gledalcev, kar pomeni, da gre za najbolj gledan film zadnjih nekaj dni.

Producent filma je Gustav Film, zanj Frenk Celarc. Koproducenti filma so: RTV Slovenija, MB Grip, Studio ritem, Unicasting in Pecl. Film je nastal s finančno podporo Slovenskega filmskega centra.

Povezane novice