Družinski komediji Košarkar naj bo 2 druga zlata rola

12. november 2019
Družinsko komedijo Košarkar naj bo 2 si je v kinematografih po Sloveniji do danes ogledalo 50.867 gledalcev, kar je filmski ekipi v manj kot dveh mesecih predvajanja na velikih platnih prineslo že drugo zlato rolo.

Nagrado so režiser filma Boris Bezić, scenarist Primož Suhodolčan in igralci danes prejeli iz rok direktorice filmskega programa in marketinga v Koloseju Ursule Spruk in predstavnika Zveze društev slovenskih filmski ustvarjalcev režiserja Mihe Hočevarja. V Koloseju so filmski ekipi z bučnim navijanjem najprej čestitali ljubljanski osnovnošolci, ki so si film pred podelitvijo nagrade tudi ogledali.

Zlata rola je nagrada, ki jo uspešnim slovenskim filmom podeljujejo že od leta 2001. Z več kot 50.000 gledalci je Košarkar naj bo 2 tudi najbolj gledan slovenski film letošnjega leta.

»V zadnjih treh letih je to že tretji mladinski oziroma družinski film, ki si ga je ogledalo več kot 50.000 gledalcev. V Koloseju nas izjemno veseli, da smo priča pravemu razcvetu filmov, ki v dvorane pripeljejo številne mlade in tudi njihove starše. Verjamemo, da se bo trend ene uspešnice na leto  nadaljeval, saj je pomembno, da so v kinu mladim na voljo tudi kvalitetni filmi slovenske produkcije. Ekipi iskreno čestitamo,« je ob predaji nagrade povedala Sprukova.

In kaj o odlični gledanosti pravi glavni igralec Klemen Kostrevc? »Film smo posneli za gledalce in več kot očitno je, da nam je uspelo ustvariti in povedati zgodbo, ki je mlade navdušila. Na tisoče si jih je ogledalo naš film, verjamem, da jih bo v kino zavilo še veliko. Super občutek je, ko ugotoviš, da si ustvaril nekaj, kar je všeč toliko ljudem,« je med deljenjem avtogramov povedal na svečani podelitvi v Koloseju.

Na odru so se mu pridružili tudi ostali igralci, med njimi Gojmir Lešnjak – Gojc in Lado Bizovičar, ki ob glasnem aplavzu niso skrivali navdušenja nad nagrado. Druga zlata rola je velik uspeh, filmska ekipa pa že upa na tretjo, ki uspešnim slovenskim filmom pripade za preseženih 75.000 gledalcev.

Film Košarkar naj bo 2 je nastal v produkciji Gustav filma in koprodukciji RTV SLOVENIJA, s sofinanciranjem Slovenskega filmskega centra. Kot koproducenti so sodelovala še podjetja Mb Grip, Studio Ritem, Unicasting in Pecl.

Košarkar naj bo 2 nadaljuje duhovito pripoved o Ranti, fantu, ki je tako velik, da bi lahko celo žirafam kravate zavezoval, in čigar življenje spremeni košarkarska žoga. Drugi del filma se dogaja leto kasneje. Vse je v najlepšem redu, dokler poletnega predpočitniškega vzdušja ne pretresejo nepredvidene šolske obveznosti, ljubezenske težave in košarkarski zapleti. Toda Ranta in druščina se ne dajo.


Sporočilo za javnost je pripravila Tina Deu, Kolosej.
Dodatne informacije: tina.deu@kolosej.si.

Povezane novice