Snema se igrani celovečerni film Sanremo režiserja Miroslava Mandića

11. september 2019
Snemanje poteka v Sloveniji in Italiji in bo predvidoma zaključeno februarja naslednje leto.

Miroslav Mandić trenutno snema svoj četrti celovečerni igrani film z naslovom Sanremo. Zanj je napisal tudi scenarij, ki pripoveduje o staranju.  Bruno in Duša, oba z demenco, živita v domu starejših občanov. Občasno se srečujeta, skupaj preživljata čas, a vedno sproti pozabljata, da se poznata. In čeprav je tako, se vedno znova želita srečati. V glavnih vlogah nastopata Sandi Pavlin in Silva Čušin, poleg njiju bomo v filmu videli še Borisa Cavazzo, Mojco Funkl, Laro Komar, Vladimirja Jurca ob njih bo mogoče videti še Dorotejo Nadrah, Jurija Drevenška, Jerico Mrzel in druge.

Režiser se v filmu sprašuje, ali se z emocijami sploh da premagovati starost, še posebej, če jo spremlja težka diagnoza? Kako to, da po prijetni komunikaciji določenega dneva tudi v naslednjem izbere prav njega? Kako to, da si on spet želi spoznati ravno njo, čeprav je tam tudi veliko drugih žensk? Zanima ga nenavadna atmosfera tega doma, ki niha med poetičnostjo oziroma nekim višjim spoznanjem, povezanim s starostjo, in otroškostjo, ki se človeku vrača v obdobju, ko ne more več sam skrbeti zase.

Pri filmu sodelujejo tudi montažer Andrej Nagode, direktor fotografije Peter Zeitlinger, scenografa Dušan Milavec in Barbara Kapelj, kostumografinja Polonca Valentinčič, oblikovalka maske Anita Ferčak in snemalca zvoka Havir Gergolet in Francesco Morosin.

Snemanje poteka v Sloveniji in Italiji in bo predvidoma zaključeno naslednje leto februarja. Gre za slovensko- italijansko koprodukcijo, producenta filma sta Miroslav Mandić in Nina Robnik iz produkcijske hiše Filmostovje. Izvršna producentka je Sandra Ržen, film nastaja s finančno podporo Slovenskega filmskega centra in s podporo Studia Viba film. Koproducent filma je RTV Slovenija, italijanski koproducent je Quasar Multimedia in producentka Marta Zaccaron. Film finančno podpirajo tudi Avdiovizualni sklad Furlanije-Julijske krajine, filmska komisija Furlanije Julijske krajine – MiBAC shema denarnih povračil.

Miroslav Mandić se je rodil v Sarajevu, kjer je študiral primerjalno književnost. Nato je iz scenaristike in režije diplomiral na Univerzi Columbia v New Yorku. Po kratki filmski karieri v rodni Bosni in Hercegovini je med vojno emigriral na Češko, kjer je režiral številne dokumentarce. Trenutno živi in dela v Sloveniji, njegov zadnji celovečerni igrani film je Igram, sem iz leta 2018.

Povezane novice