Ameriška premiera slovenskega filma Igram, sem v Santa Barbari

21. januar 2019
Film se je uvrstil v mednarodni tekmovalni program s še 11 izbranimi filmi, s katerimi se bo potegoval za glavno nagrado festivala.

Celovečerni igrani film Igram, sem (Slovenija, Bosna in Hercegovina / 2018), režiserja in scenarista Miroslava Mandića bo prikazan na 34. Mednarodnem filmskem festivalu v Santa Barbari (SBIFF), ki se začenja 30. januarja. Uvrstil se je v mednarodni tekmovalni program s še 11 izbranimi filmi, s katerimi se bo potegoval za glavno nagrado festivala.

Na festivalu, ki letos ponovno gosti številne zvezdnike, saj poteka med sezono podeljevanja filmskih nagrad, med drugim Vigga Mortensena, Glenn Close, Melisso McCarthy, Claire Foy, Michaela B. Jordana, pa bo svetovno premiero doživelo 63 filmov; Igram, sem jo je na nedavnem 40. CIFF-u, mednarodnem filmskem festivalu v Kairu.

Film Igram, sem se posveča igralskemu poklicu ter meji med igralcem in likom, ki ga igralec interpretira; meji, ki lahko postane nedoločljiva za igralca. Film je tudi zgodba o igralčevih najbližjih, o okoliščinah, v katerih igralec živi, in njihovem vplivu na njegovo ustvarjanje. Situacije, posnete v observacijsko-dokumentarističnem slogu, poudarjajo socialni značaj treh območjih - zgodbe se odvijajo v Sarajevu, Ljubljani in Zagrebu.

V glavnih vlogah nastopajo Luna Zimić Mijović, Gregor Zorc, Goran Bogdan, Lana Barić, Mojca Funkl in Amar Čustović. 

Igram, sem je kinematografsko premiero doživel 9. januarja v ljubljanskem Kinodvoru in pravkar potuje po Art kino mreži, festivalsko premiero pa kot del tekmovalnega programa na 21. Festivalu slovenskega filma.


Sporočilo za javnost je pripravila Helena Grahek.


Povezane novice