RE-ACT 2019

18. junij 2019
Prijave na delavnico, nova merila za financiranje in še ena država članica: oglejte si vse novice!

Pobuda RE-ACT je v zadnjih petih letih dosegla odlične rezultate pri povezovanju ustvarjalcev in spodbujanju koprodukcij med Hrvaško, Slovenijo in Furlanijo –Julijsko krajino, letos pa se bo mreža še razširila. Ker se nam je pridružil nov član, Filmski center Srbije, se bodo lahko prihodnjih delavnic RE-ACTa udeleževali tudi srbski filmski ustvarjalci, ki bodo obenem lahko zaprosili za financiranje skupnega razvoja za svoje koprodukcijske projekte.

Akcijski načrt usposabljanja za leto 2019 vključuje sodelovanje s programi: TorinoFilmLab, Eurodoc in First Cut Lab. Septembra, med 22. festivalom slovenskega filma v Portorožu, bo RE-ACT znova sodeloval s programom FeatureLab v organizaciji TorinoFilmLab-a, ki je v celoti namenjen celovečernim igranim filmom v razvoju. Na začetku oktobra bomo prvič gostili srečanje Eurodoc v Novem Sadu, kjer se bodo zbrale ekipe producentov in režiserjev ustvarjalnih dokumentarnih filmov. Na koncu leta pa bomo začeli izvajati pobudo First Cut Lab, namenjeno izključno filmom v postprodukciji.
Celoten poziv za zbiranje prijav in prijavnice za TorinoFilmLab in Eurodoc so na voljo v nadaljevanju. Več informacij o prvi delavnici First Cut Lab bomo objavili v drugi polovici leta.

Poziv za zbiranje prijav na delavnico TorinoFilmLab | RE-ACT
Rok: 4. julij 2019
Prva delavnica RE-ACT bo potekala v Portorožu od 17. do 19. septembra 2019 hkrati s programom FeatureLab.
Ciljna skupina in program
Delavnice se bodo lahko udeležile štiri ustvarjalne ekipe producentov/scenaristov iz Slovenije, Hrvaške, Furlanije – Julijske krajine in Srbije, ki razvijajo celovečerne igrane projekte. Program bo vključeval individualna srečanja s strokovnjaki/mentorji, skupinsko delo, plenarna srečanja in veliko priložnosti za navezovanje stikov.
Kotizacija in pogoji za udeležbo
Cena za udeležbo na delavnici TorinoFilmLab/RE-ACT je 94 EUR za enoposteljno in 109 EUR za dvoposteljno sobo. Vsem udeležencem bosta na voljo dve nočitvi z obroki in malicami.
Rok za prijavo in končni izbor
Za prijavo na delavnico TFL/RE-ACT pošljite izpolnjeno prijavnico in vse potrebne dokumente na e-naslov info@filmreact.eu do 4. julija 2019. Vsi izbrani projekti in ekipe bodo objavljeni do konca julija 2019.

Poziv za zbiranje prijav na delavnico Eurodoc | RE-ACT
Rok: 15. julij 2019

Druga delavnica RE-ACT bo potekala v Novem Sadu od 30. septembra do 5. oktobra 2019 hkrati s programom usposabljanja Eurodoc, namenjenim producentom dokumentarnih filmov, ki želijo okrepiti razvoj svojih projektov na mednarodni ravni.  
Ciljna skupina in program
Delavnice so bo lahko udeležilo deset ustvarjalnih ekip producentov/avtorjev iz Slovenije, Hrvaške, Furlanije – Julijske krajine in Srbije, ki razvijajo ustvarjalne dokumentarne filme.
Izbrani udeleženci bodo dobili poglobljene povratne informacije in nasvete, se udeležili plenarnih srečanj in delavnic, se seznanili s študijami primerov ter navezali stike z evropskimi in mednarodnimi producenti dokumentarnih filmov.
Kotizacija in pogoji za udeležbo
Udeležba na delavnici Eurodoc/RE-ACT stane 200 EUR na osebo. Vsem udeležencem bo na voljo pet nočitev z obroki in malicami.
Rok za prijavo in končni izbor
Prijavnice je treba oddati do 15. julija 2019 na strani https://vp.eventival.eu/eurodoc/2019  

Vsi izbrani projekti in ekipe bodo objavljeni do konca avgusta 2019.

Sredi septembra bomo začeli izvajati prenovljeno shemo za financiranje skupnega razvoja, pri kateri smo uvedli nekaj novih meril. Da bi odkrili in podprli več nadarjenih režiserjev in nadobudnih producentov vseh držav pobude RE-ACT, se bo razpis za financiranje skupnega razvoja od leta 2019 osredotočal na režiserje in producente, ki snemajo svoj prvi ali drugi film. To pomeni, da mora vsaj eden član ekipe (bodisi režiser ali eden od producentov projekta) prvič ali drugič razvijati celovečerni (igrani ali dokumentarni) ali kratki animirani film. Vsa nova navodila bodo objavljena sredi septembra v času Festivala slovenskega filma Portorožu. Sledil bo vsakoletni sprejem RE-ACT, ki je namenjen povezovanju filmskih ustvarjalcev.

Kot vidite, je pred nami pestro leto, zato vam priporočamo, da začnete pripravljati svojo strategijo sodelovanja z nami!
Če potrebujete dodatne informacije, nam pišite na info@filmreact.eu.

Povezava na prijavnico:

TFL_RE-ACT_applicationform_2019.doc



Priloge

Povezane novice