Padla je prva klapa celovečernega filma Jezdeca režiserja Dominika Menceja

21. maj 2019
Snemanje je načrtovano do julija 2019, film bo končan predvidoma aprila 2020.

V nedeljo, 19. maja, je v Gospiču na Hrvaškem padla prva klapa celovečernega igranega filma Jezdeca režiserja Dominika Menceja. Skupaj z režiserjem je scenarij napisal Boris Grgurović, ki je scenarij razvijal v sklopu scenaristične delavnice “Scenarnica“. Režijski prvenec pripoveduje o dveh najboljših prijateljih Tomažu in Antonu. Oba sta sredi dvajsetih let, oba prihajata iz iste vasice v Prlekiji, svoja mopeda pa predelata v stilu chopperjev. Odpravita se na pot – Anton v želji napraviti vtis na svoje dekle, ki študira v glavnem mestu in mu že več mesecev ni pisala, Tomaž v iskanju duhovnih odgovorov na svoja videnja, upajoč, da ga bo pri tem vodila vera. Antonu se načrt izjalovi, a spozna svoje resnično poslanstvo – postane svetovni popotnik. Tomaž doživi razodetje – prvič v življenju spozna, da je bog ljubezen.

V glavnih vlogah nastopajo: Petja Labović, Timon Šturbej, Anja Novak in srbski igralec Nikola Kojo. Direktor fotografije je Janez Stucin, scenografinja Iva Rodić, kostumografinja Katarina Zaninović, oblikovalka maske Tatjana Lipanović in montažer Andrej Nagode.

Film nastaja pod okriljem produkcijske hiše Staragara iz Ljubljane, producent je Miha Černec. Koproducenti filma so Antitalent iz Hrvaške, Novi film iz Bosne in Hercegovine in Sense Production iz Srbije.

Projekt so finančno podprli Slovenski filmski center, Viba film, Creative Europe – Media, RE-ACT, First Film First, RTV Slovenija, Filmski center Srbije in Fundacija za kinematografijo Sarajevo.

Snemanje je načrtovano do julija 2019, film bo končan predvidoma aprila 2020.

Dominik Mencej je rojen leta 1987 in je od nekdaj gojil strast do filma. Leta 2008 je posnel nekaj kratkih filmov in bil sprejet na Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani, kjer je diplomiral iz filmske in TV režije. Izbrana filmografija kratkih filmov: Prespana pomlad (2014), Smeti (2011).

Povezane novice