Premiera filma Zgodovina ljubezni režiserke Sonje Prosenc

14. maj 2019
Film prihaja v redno kinematografsko predvajanje.

Včeraj je na premieri v Slovenski filharmoniji Kinodvor v sodelovanju s produkcijo Monoo in Slovensko filharmonijo v redno kinematografsko predvajanje pospremili slovenski film Zgodovina ljubezni režiserke Sonje Prosenc.

Po uvodnem nagovoru Mateje Demšič, vodje Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana, je sledil glasbeni uvod v projekcijo: Igor Vičentič je na klavirju spremljal sopranistko Aleksandro Radovanović, ki sta izvedla arijo La Luna (Silence/The Passion of the Cold - Kaligula).

Po koncu projekcije je sledil glasbeni zaključek z duom Silence: Boris Benko, vokal; Primož Hladnik, klavir; Klemen Hvala, čelo in Igor Vičentič, klavir, so izvedli glasbo iz filma Concert for Guillotine and Tired History, The True Nature of Happiness in v drugem delu še Mehr Licht ter Electricity. Na odru se je glasbenikom pred polno dvorano Slovenske filharmonije pridružila še filmska ekipa: občinstvu so se poklonili režiserka Sonja Prosenc, igralci Doroteja Nadrah, Matej Zemljič in Zoja Florjanc Lukan, direktor fotografije Mitja Ličen in producent Rok Sečen.

Povezane novice