Prva nagrada za film Gajin svet

25. julij 2018
V istrskem mestecu Buzet se je končal festival filmov za mlade Buzz@teen uvodni del filmskega festivala v Motovunu, na katerem je glavno nagrado v mednarodni konkurenci celovečernih filmov za otroke in mlade prejel film Gajin svet režiserja Petra Bratuše.

Gajin svet je sodobna in dinamična družinska romantična komedija z elementi kriminalke, postavljena  v današnje urbano okolje.
V ospredju pripovedi je 11-letna Gaja (Tara Milharčič), ki je kot Pika Nogavička sodobnega časa - pogumna, neposredna, odločna, iskrena in srčna deklica, ki stvari rada vzame v svoje roke in se ne ustraši nobenih ovir.

Gajin svet bo 15. avgusta prikazan v otroškem programu  filmskega festivala v Sarajevu, sredi septembra pa na 21. Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Sledila bo slavnostna  projekcija filma pod znamko Naši filmi doma, ki jo Slovenski filmski center pripravlja v sodelovanju s Cankarjevim domom in pomeni uvod v redno distribucijo filma v slovenskih kinematografih, ki se bo začela 27. septembra.
Leta 2016 je na 19. Filmskem festivalu v Motovunu, mladinsko žirije sekcije Buzz@teen najbolj prepričal slovenski film Nika režiserja Slobodana Maksimovića in prejal nagrado za najboljši mladinski film.

Povezane novice