Kozoletov in Košakov film finančno podprla tudi Makedonska filmska agencija

18. maj 2018
Oba filma bosta pričela s snemanjem letošnjo jesen.

Makedonska filmska agencija je med šestimi manjšinskimi koprodukcijami finančno podprla kar dva slovenska igrana celovečerna filma, in sicer Polsestro režiserja Damjana Kozoleta, slovenski (ko)producent je produkcijska hiša Vertigo (97.560 evrov) ter Vsi proti vsem režiserja Andreja Košaka slovenske (ko)produkcijske hiše Blade Produkcija (65.040 evrov). Oba filma bosta pričela s snemanjem letošnjo jesen.

Polsestra bo prikazovala življenje polsester, ki morata zaradi finančnih razlogov živeti skupaj v majhnem stanovanju v Ljubljani. Življenje je polno napetosti in neizrečenih frustracij, povezanih predvsem z očetom. A počasi spoznavata, da sta si bolj podobni, kot si želita priznati ... 
Vsi proti vsem pa govori o korumpiranem županu, ki izgublja volitve. Poveže se s kriminalci, ki ugrabijo njegovega protikandidata in ga fotografirajo z mladoletniki. Izbruhne škandal: protikandidat naredi samomor, primer preiskuje policija, na površje priplavajo zamere med prijatelji, partnerji, družinskimi člani ... Vsi so vpeti v medsebojne odnose, ki peljejo v neizbežno katastrofo. 

Oba filma je sofinanciral Slovenski filmski center, javna agencija RS.

Povezane novice