Interaktivni filmski projekt KOYAA 360 na Švedskem

21. februar 2018
Kolja Saksida se bo od 13. do 15. marca z interaktivnim projektom KOYAA 360 predstavil na forumu financiranja za otroške vsebine v Malmöju.

Po uspešni prestavitvi kratkih filmov Koyaa na letošnji market projekciji 68. mednarodnega filmskega festivala v Berlinu Kolja Saksida nadaljuje pot na Švedsko. Tokrat se bo od 13. do 15. marca z interaktivnim projektom KOYAA 360 predstavil na forumu financiranja za otroške vsebine v Malmöju (The Financing Forum for Kids Content). Gre za letni mednarodni tridnevni koprodukcijski forum otroških medijskih vsebin, kjer se bo od dvajset do trideset projektov v razvoju predstavilo petdesetim mednarodnim strokovnjakom in sto petdesetim producentom ter distributerjem.

Interaktivni filmski projekt KOYAA 360 predstavlja novost med animiranimi spletnimi projekti tako pri nas kot v tujini. Producent projekta je Zavod ZVVIKS, zavod za film in avdiovizualno produkcijo, pridružuje pa se mu tudi domači koproducent RAZUM, razvojna hiša d. o. o. Projekt KOYAA 360 bo omogočal spletno uporabo v različnih brskalnikih,  v sodelovanju z MMC portalom RTV Slovenija pa ga bo mogoče prenesti tudi na tablice in mobilne telefone. Med nastajanjem projekta bo zainteresirani javnosti s pomočjo fotografij in video vsebin ponujen vpogled v zakulisje nastajanja projekta, ki bo staršem in otrokom na voljo v slovenski in angleški različici. Če so animirani filmi Koyaa do sedaj odpirali 180 stopinj vidnega polja gledalca, bo ta projekt omogočal 360 stopinjski pogled s povsem novo animirano vsebino. Produkcijska hiša ZVVIKS sodeluje tudi z revijo Ciciban, v kateri lahko otroci junaka Koyoo spremljajo tudi v tiskani obliki.

Projekt finančno podpira Slovenski filmski center, javna agencija RS.

Povezane novice