Kratki animirani filmi Koyaa na mednarodni festivalski poti

10. oktober 2017
S šestimi novimi filmi in dokumentarnim filmom o zakulisju ustvarjanja, se v kina vrača eden naših najbolj prepoznavnih animiranih junakov - Koyaa. Še pred novembrsko kinematografsko premiero v Kinodvoru so novi filmi že pričeli mednarodno festivalsko pot.

Po dveh pilotnih filmih Lajf je čist odbit (2011) in Roža (2013), smo dočakali šest novih lutkovnih animiranih filmov Koyaa, režiserja in producenta Kolje Sakside. Na gorski polici živečemu junaku dneve popestrijo nagajivi vsakdanji predmeti, ki oživijo, in prav po njih so poimenovani novi Koyaa filmi: Razigrani avtomobilček, Divji ležalnik, Leteči zvezek, Plešoče nogavice, Vztrajne nalepke in Zmrzljivi šal.

Prvi izmed kratkih filmov, Koyaa – Razigrani avtomobilček, je svetovno premiero doživel junija letos na Svetovnem festivalu animiranega filma Animafest v Zagrebu in od takrat uspešno nadaljeval festivalsko pot, saj je bil predvajan na več kot 25 mednarodnih filmskih festivalih (LUCAS, Festival slovenskega filma, Sarajevski filmski festival, Anima Mundi ...). Oktobra bo film prikazan na dveh izmed pomembnejših festivalov otroškega filma in sicer na festivalu Cinekid (Amsterdam, Nizozemska) in Mednarodnem festivalu otroškega filma v Chicagu (ZDA).

Kratki animirani filmi Koyaa ter dokumentarni film Živjo, Koyaa! v produkciji Zavoda ZVVIKS prihajajo na domača kinematografska platna 7. novembra s premiero v Kinodvoru. Po projekciji sledi otvoritev pregledne tematske razstave Koyaa – Animirani junak na sceni! v Galeriji Kresija, ki bo na ogled vse do 3. decembra.

Napovednik serije animiranih filmov KOYAA

Povezane novice