Ivan režiserja Janeza Burgerja kmalu na ogled v kitajskih kinematografih

20. februar 2018
Dogovor je bil sklenjen na evropski filmski tržnici (European Film Market) letošnjega Berlinala pod okriljem italijanskega podjetja Slingshot films.

Ivan, celovečerni igrani film režiserja Janeza Burgerja, je bil prodan kitajski distribucijski družbi Hualu. Gledalci si ga bodo v kitajskih kinematografih in na televiziji lahko ogledali že v letošnjem letu. Dogovor je bil sklenjen na letošnjem Berlinalu na evropski filmski tržnici (European Film Market) pod okriljem italijanskega podjetja Slingshot films in Manuele Bono, ki se ukvarja z mednarodno prodajo tega filma.

Film prodira tudi na srbski trg pod okriljem srbske distribucijske hiše Five Stars, od četrtka 22. februarja pa prihaja tudi v redno distribucijo na Hrvaškem.

Po mednarodni premieri na Black Nights filmskem festivalu v Talinu, ki je potekal od 17. novembra do 3. decembra 2017, bo film pomladi predstavljen v tekmovalnih programih pomembnih mednarodnih evropskih filmskih festivalov, kot so filmski festival v Sofiji, Let's CEE na Dunaju in drugih.

Film je žirija 20. Festivala slovenskega filma nagradila s šestimi vesnami, med drugim za najboljši celovečerni igrani film in najboljšo glavno žensko vlogo. Maruša Majer je bila prav z vlogo Mare na lanskem Berlinalu uvrščena med deset izjemnih evropskih mladih igralcev (projekt Shooting Stars). Poleg Maruše Majer v filmu igrajo še Matjaž Tribušon, Nataša Barbara Gračner, Mojca Funkl, Branko Šturbej, Polona Juh, Leon Lučev in Peter Musevski. 

Zgodba filma pripoveduje o mladem dekletu, ujetim v nasilno korupcijsko afero, ki je prisiljeno v nemogočo odločitev med moškim, ki ga obsesivno ljubi in svojim novorojenčkom.

Producent filma je produkcijska hiša Staragara in Miha Černec. Direktor fotografije je letošnji nagrajenec Prešernovega sklada Marko Brdar. Film je nastal s finančno podporo Slovenskega filmskega centra, javne agencije RS, Hrvaškega avdiovizualnega centra in Eurimages.


Video: Ivan v Cankarjevem domu - Naši filmi doma

Povezane novice