Mednarodna premiera filma Vztrajanje

14. november 2017
Film je na letošnjem 20. Festivalu slovenskega filma prejel nagrado vesna za najbolj izvirni avtorski prispevek (eksperimentalno AV delo). V slovenske kinematografe prihaja v prvi polovici leta 2018.

Drugi celovečerni film Vztrajanje režiserja Miha Knifica bo svojo mednarodno premiero doživel v Nemčiji na 66. filmskem festivalu, ki poteka od 9. do 19. novembra, v mestih Mannheim in Heidelberg. Glavna projekcija filma bo na sporedu v četrtek, 16. novembra v tekmovalni sekciji - novinci.

Vztrajanje je mozaična pripoved o dogodkih, ki so zaznamovali glavne like. Vsaka posamezna zgodba odslikava misli, cilje, strahove in želje svojega junaka ter jih skuša ubesediti skozi notranje monologe, redkobesedna izpraševanja o samem sebi, skozi spomine in izpovedi. Filmski kolaž raznolikih intimnih življenjskih zgodb želi pripovedovati o fenomenu človeka. Ravno zato si liki v filmu ne delijo kraja ali časa dogajanja, ne vedo drug za drugega in nikoli ne bodo. Kar jih povezuje je njihova volja po preživetju takrat, ko je življenje najtežje. Z mozaikom usod nam režiser predstavi izkušnjo človeškega življenja v vsej globini čustvovanja, čutnega, spominskega in idejnega bogastva. Gre za slovensko-srbsko-hrvaško in italijansko koprodukcijo, slovenski producent filma je Siniša Juričić iz produkcijske hiše Nukleus film. V njem igrajo: Štefka Drolc, Brane Brane Grubar, Katarina Čas, Aliash Tepina, Demeter Bitenc, Ivanka Mežan, Bine Matoh, Matevž Biber, Omaki Yuya, Ivica Knez in Huong Lu Q.

Film je na letošnjem 20. Festivalu slovenskega filma prejel nagrado vesna za najbolj izvirni avtorski prispevek (eksperimentalno AV delo). V slovenske kinematografe prihaja v prvi polovici leta 2018.

66. mednarodni filmski festival Mannheim-Heidelberg ima dolgoletno tradicijo predstavljanja filmskih umetnikov prihodnosti in njihovega estetskega jezika. Festival ponuja navdušujoče okolje za nadarjene nove filmske ustvarjalce in vsako leto predstavi nepozabne talente, s poudarkom na njihovi lastni in močni viziji.

Projekcije na festivalu bo pospremil tudi režiser Miha Knific.

Povezane novice