Film Nočno življenje v čeških kinodvoranah

19. oktober 2017
Nočno življenje se ponovno vrača na Češko, tokrat v redno kino distribucijo. Film bodo začeli prikazovati v petek, 20. oktobra.

Potem, ko je lani, na festivalu v Karlovih Varih, Damjan Kozole osvojil kristalni globus za najboljšo režijo, se njegov film Nočno življenje ponovno vrača na Češko, tokrat v redno kino distribucijo. Film bodo začeli prikazovati v petek, 20. oktobra. Češki distributer Balkanfilm.cz se je odločil, da bo hkrati v češke kinodvorane poslal še en Kozoletov film in sicer Za vedno, iz leta 2008.

Kozole je v enem izmed intervjujev Nočno življenje opisal kot film, ki: »Ne ponuja enostavnih rešitev - govori o tem, kako so naša življenja krhka in kako je vse povezano. Govori tudi o tem, da se nekaterih ran ne da zaceliti. Ker ljudje grizemo huje kot psi." Film je prejel odlične kritike doma in v tujini, poleg kristalnega globusa za režijo v Karlovih Varih je na 19. Festivalu slovenskega filma v Portorožu prejel 4 nagrade vesna, med drugimi tudi vesno za najboljšo režijo in vesno za najboljšo igralko (Pia Zemljič), nagrado kritikov na beograjskem FEST-u in številne druge nagrade. Film še vedno uspešno potuje po svetu, te dni ga prikazujejo na filmskih festivalih v Buenos Airesu in Sao Paulu. Producent Nočnega življenja je produkcijska hiša Vertigo.

Napovednik za film Nočno življenje s češkimi podnapisi.

Povezane novice