Tretja mednarodna nagrada za Nočno življenje

07. marec 2017
V soboto, 4. marca se je zaključil 45. FEST. Beograjski filmski festival je filmu Nočno življenje režiserja Damjana Kozoleta podelil tretjo mednarodno nagrado.

Film je prejel nagrado kritikov, ki nosi ime »Nebojša Đukelić« in je namenjena najboljšemu filmu iz regije. V obrazložitvi je žirija med drugim zapisala, da film odlikuje "zrela režija, elegantna in funkcionala kamera in niz prepričljivih igralskih stvaritev. Nočno življenje pripoveduje zgodbo o novem svetu, v katerem ljudi prevzame groza, da bodo mediji razkrili njihovo intimo."

To je tretja mednarodna nagrada za Kozoletov film. Prva nagrada je bila kristalni globus za najboljšega režiserja na 51. Festivalu v Karlovih Varih julija 2016, druga na 7. Avvantura filmskem festivalu avgusta v Zadru, kjer je prejel nagrado za najboljšega režiserja.

Na 19. Festivalu slovenskega filma pa je Nočno življenje prejelo kar štiri nagrade: za najboljšo režijo, glavno žensko vlogo (Pia Zemljič), stransko mošjko vlogo (Petre Arsovski, Matija Vastl, Dejan Spasić) in najboljšo scenografijo (Dušan Milavec in Neža Zinajić).

Strokovna žirija je za najboljši film FEST-a razglasila hrvaško-danski film Ne glej mi v krožnik, prvenec hrvaške režiserke Hane Jušić, ki je svetovno premiero imel na zadnjem beneškem festivalu, v Sloveniji pa je bil prikazan novembra Ljubljanskem filmskem festivalu.

Povezane novice