Nočna ptica nagrajena na 15. Imaginaria festivalu

30. avgust 2017
Tokrat nagrada za najboljši animirani kratkometražni film.

Na festivalu animiranega filma Imaginaria, ki se je odvijal v italijanskem mestu Conversanu, je Nočna ptica, slovensko-hrvaška koprodukcija prejela nagrado za najboljši animirani kratkometražni film. Festival je potekal od 21. do 26. avgusta.

Film slovenske režiserke in animatorke Špele Čadež je bil uvrščen v program kratkometražnega animiranega filma, za nagrado se je potegovalo 40 filmov iz celega sveta. Žirijo, ki je film nagradila, so sestavljali italijanski filmski zgodovinar Giannalberto Bendazzi, portugalska režiserka Regina Pessoa in italijanski oblikovalec zvoka ter zgodovinar animacije Andrea Martignoni.

Animirani film je nastal v slovensko-hrvaški koprodukciji s podporo Slovenskega filmskega centra in Hrvaškega avdiovizualnega centra, koproducenta sta hrvaški Bonobostudio in RTV Slovenija. Scenarij za projekt sta napisala Špela Čadež in Gregor Zorc, za animacijo so skrbeli Zarja Menart, Matej Lavrenčič in Špela Čadež, montirala je Iva Kraljević, glasbo je oblikoval Tomaž Grom, zvok pa Johanna Wienert. Glasove v filmu so prispevali Andrej Nahtigal, Karin Komljanec in Gregor Zorc. Producentki filma sta Tina Smrekar in Špela Čadež.

Film Nočna ptica je prav tako prejel veliko nagrado na letošnjem zagrebškem festivalu animiranega filma Animafest, pred tem je pomembno nagrado prejel tudi na Nizozemskem festivalu animiranega filma HAFF.

Festival animiranega filma Imaginaria se odvija od leta 2003 in predstavlja najpomembnejši festival v italijanski regiji Apuliji. Program festivala se vsako leto odvija v srednjeveškem samostanu svetega Benedikta.

Več o preostalih nagrajencih je dostopno tukaj.

Povezane novice