Dve nagradi za slovenski kratki film na Mednarodnem festivalu kratkega filma v Oberhausnu

18. maj 2017
Slavila sta filma V modrino in Dobro unovčeno popoldne

Kratki film Dobro unovčeno popoldne, režiserja in scenarista Martina Turka se je po številnih predvajanjih na filmskih platnih po celem svetu ustavil še na enem najpomembnejših in najstarejših festivalov kratkega filma, Mednarodnem festivalu kratkega filma v Oberhausnu. Festival poteka od leta 1954, letos se je odvila 63. edicija.

V tekmovalnem programu mladinskih in otroških kratkih filmov je bilo prikazanih 48 kratkih filmov, skupno pa sta mladi žiriji podelili šest nagrad. Denarne nagrade so prejeli 3 filmi, med njimi je nagrado »EVO Promotional Award« prejel film Dobro unovčeno popoldne Martina Turka.

Film Dobro unovčeno popoldne, v katerem Primož Pirnat in Julijan Weiss Turk igrata očeta in sina, ki med pohajkovanjem med bloki najdeta denarnico polno denarja, bo v kratkem gostoval na Cinema in Sneakers Film Festival for Children and Youth v Varšavi, nato pa julija potuje najprej na 30. International Festival of Films for Children and Young Adults v iranski Isfahan, za njim pa še v Korejo na dvanajsti Busan International Kids and Youth Film Festivalu.

Mladinska žirija je nagradila film V modrino, ki je prejel posebno omembo žirije že na letošnjem 67. Berlinskem filmskem festivalu. To je prvi kratki film, ki ga je kot manjšinsko koprodukcijo finančno podprl Slovenski filmski center, javna agencija Republike Slovenije. Režiserka filma je hrvaška režiserka Antoneta Alamat Kusijanović, scenaristka pa Christina Lazaridi.

Povezane novice