Damjan Kozole najboljši režiser tudi v Zadru

26. avgust 2016
Damjan Kozole je za svoj film Nočno življenje na 7. Avvantura film festivalu v Zadru ponovno prejel nagrado za najboljšega režiserja.

Žirija, ki so jo sestavljali igralka Tihana Lazović (Zenit), režiser Peter Webber (Dekle z bisernim uhanom) in režiser Antonio Nuić (Življenje je trobenta) je na festivalu, ki je potekal od 20. do 25. avgusta glavno nagrado podelila bolgarskemu filmu Glory, za najboljšega režiserja je proglasila Damjana Kozoleta, za najboljšo igralko je izbrala Ksenijo Marinković v filmu Z druge strani, ki je bil premierno prikazan na Berlinalu, za najboljšega igralca pa Stefana Denolyubouva za film Eden od nas. Festival, ki ima ime po znamenitem filmu Michelangela Antonionija Avantura, v tekmovalni program uvršča najboljše evropske koprodukcije.


To je že druga nagrada za Kozoletov film, nagrado za najboljšega režiserja je prejel tudi na festivalu v Karlovih Varih. Kozole je bil na pravkar končanem končanem sarajevskem filmskem festivalu prejel posebno priznanje za človekove pravice tudi za svoj kratki film Meje.V filmu si kolona beguncev in migrantov v spremstvu vojakov in policistov utira svojo pot od schengenske meje med Slovenijo in Hrvaško proti sprejemnemu centru v Brežicah.


Film Nočno življenje, v katerem igra glavno vlogo Pia Zemljič bo imel slovensko premiero 13. septembra kot otvoritveni film Festivala slovenskega filma v Portorožu, .

Povezane novice