Damjan Kozole prejel nagrado za najboljšega režiserja

09. julij 2016
Danes se je v Karlovih Varih s podelitvijo uradnih festivalskih nagrad, ki jih je podelila mednarodna žirija zaključil 51. mednarodni filmski festival, ki je potekal med 1. in 9. julijem 2016 in ki spada med najpomembnejše filmske festivale na svetu.

Mednarodna žirija glavnega tekmovalnega programa je kristalni globus za najboljšega režiserja podelila Damjana Kozoletu, režiserju filma Nočno življenje. S tem je Kozole prejel eno največjih mednarodnih filmskih nagrad oziroma priznanj, ki so jih kdajkoli prejeli slovenski filmski ustvarjalci.

Več o drugih festivalskih nagradah si lahko preberete tukaj.

Novi celovečerni film režiserja Damjana Kozoleta Nočno življenje je bil prikazan v uradnem tekmovalnem programu kot svetovna premiera in projekcija, ki je v sredo, 6. julija zvečer potekala v Veliki dvorani festivala pred 1200 gledalci, je bila velik uspeh. Film je predstavil režiser Damjan Kozole skupaj z ožjo igralsko in ustvarjalno ekipo filma, v kateri so bili igralca Pia Zemljič in Marko Mandič, koscenarist Ognjen Sviličić, kostumografinja Zora Stančič, koproducentka Labina Mitevska in producent Danijel Hočevar.

Film so odlično ocenili tudi številni mednarodni novinarji in publicisti, o čemer pričajo odlične kritike filma v najbolj znanih mednarodnih filmskih publikacijah, med njimi so Variety, Screen International, Cineuropa, The Wrap... Film je prejel tudi najvišjo povprečno oceno skupine mednarodnih filmskih kritikov, ki so na spletni strani www.filmneweurope.com ocenjevali filme prikazane v glavnem tekmovalnem programu.

Povezane novice