Ekipa filma Drevo se je uspešno predstavila v Karlovih Varih

11. julij 2014
V ponedeljek, 7. julija je film Drevo, prvenec režiserke Sonje Prosenc, imel svetovno premiero v prelepi dvorani gledališča, ki nosi ime po mestu festivala: Karlovi Vari.

Pred polno dvorano se je predstavila številna filmska ekipa: ob režiserki tudi koscenarist in direktor fotografije Mitja Ličen, producenta Sandra Ržen in Rok Sečen, kostumograf Emil Cerar, scenograf Vasja Kokelj, skladatelj Janez Dovč, ter igralki Katarina Stegnar in Saša Pavlin Stosić, ter mali igralec Lukas Matija Rosas Uršič.

Ponovitev filma je bila 8. julija, po njej je bil tudi pogovor z ustvarjalci filma.

Istega dne je Slovenski filmski center priredil tudi sprejem na terasi hotela Thermal, ki so se ga udeležili mnogi prijatelji slovenskega filma, na njem pa sta se spoznali tudi italijanska režiserka Alice Rohrwacher, dobitnica Grand Prixa letos v Cannesu za film Čudeži in Sonja Prosenc, ponosna debitantka v drugem tekmovalnem programu uglednega festivala, ki je namenjen prvencen in drugim filmom, ki so nastali »vzhodno od zahoda«.

Že 9. julija je na filmskem portalu Cineuropa izšel članek, v katerem je poročevalec Vladan Petković med drugim zapisal: » Drevo je enkratno filmsko delo, to pa od gledalca zahteva osredotočenost in čeprav subtilnost mogoče škoduje samemu filmu, bo občinstvo, ki bo v doživljanje filma vložilo nekaj truda, bogato nagrajeno.«

Film bo domačo premiero imel na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, ki bo potekal od 10.- 14. septembra.

Povezane novice