Za nami je slavnostna predpremiera celovečernega filma Dedek gre na jug režiserja Vinci Vogue Anžlovarja

08. oktober 2022
Naši filmi doma

Včeraj je bila v Cankarjevem domu slavnostna predpremiera igranega celovečernega filma Dedek gre na jug režiserja Vinci Vogue Anžlovarja, ki je poskrbel tudi za montažo filma.

Ostarela glasbenika se v iskanju drage ljubezni iz preteklosti srečata z vzhajajočo mlado pevko, ki ju popelje na pustolovščino življenja.

Premiere so se poleg režiserja udeležili igralci Vlado Novak, Boris Cavazza, Zala Djuric, Maruša Majer, Nenad Tokalić, Jonas Žnidaršič, Ksenija Mišić in Timon Šturbej. Poleg njih v filmu igrajo še Goran Navojec, Senko Velinov, Jasna Diklić, Dario Varga, Primož Pirnat in drugi.

Prisotni so bili tudi direktor fotografije Miloš Srdić, skladatelj glasbe Milko Lazar, oblikovalec zvoka Julij Zornik, kolorist Teo Rižnar in kostumografinja Zarja Predin. Pri filmu sodelujejo še scenografa Petra Kriletić in Ivan Bartling, oblikovalka maske Tina Lasič Andrejević.

V razprodani dvorani je občinstvo film nagradilo z bučnim aplavzom. Dogdka sta se udeležili tudi dr. Kaja Širok, državna sekretarka za kulturo Vlade RS in Nina Ukmar, vodja kabineta na Ministrstvu za kulturo.

Film je nastal pod okriljem produkcijske hiše A Atalanta, zanjo producent Branislav Srdić, ki je v svojem pozdravnem pismu med drugim sporočil, da: »Ljubezen in strast do filma vedno zmagata!«

Koproducenti filma so Sektor Film in RTV Slovenija, v sodelovanju s Filmskim studiem Viba film. Film je sofinanciral Slovenski filmski center, finančno podporo je prejel tudi od Filmske agencije Severne Makedonije.

Na redne kinematografske sporede prihaja v začetku leta 2023, občinstvo si ga bo lahko ogledalo na 25. Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Slavnostna predpremiera filma je potekala v sklopu projekta Naši filmi doma, ki ga Slovenski filmski center, v sodelovanju s Cankarjevim domom, organizira od jeseni 2017.

Povezane novice