Za nami je slavnostna premiera igrano dokumentarnega filma Skozi moje oči scenarista in režiserja Igorja Vrtačnika

01. oktober 2022
Naši filmi doma

Včeraj je bila v Cankarjevem domu slavnostna premiera igrano-dokumentarnega filma Skozi moje oči scenarista in režiserja Igorja Vrtačnika.

To je film o opazovalcu in Parizu ob prelomu stoletja, ko je v dvajsetih letih postal epicenter sodobne umetnosti. Zbirališče prišlekov, ki so z vzhoda Evrope prihajali v prestolnico umetnosti, živeli v upanju na umetniško slavo ter med njegovimi boemi iskali svoj prostor, večinoma iz dneva v dan in iz rok v usta ...Med njimi je bil tudi nadarjen, doma že uveljavljen in priznan slikar, Veno Pilon.

Premiere so se poleg scenarista in režiserja udeležili igralci Robert Prebil, Vesna Kuzmić, Gaj Črnič, Alenka Babič, Ana Lasič, Inti Šraj, Peter Mikša, Boštjan Skubic in Marko Engelman.

Prisotni so bili tudi scenografka Urška Dolinar, tonski mojster Simon Ržen, kostumografinja Mateja Lupše Svete, oblikovalka maske Polona Slabe, asistenta režije Jaka Flis in Anže Kreč, komponist glasbe Marko Brdnik, slikar Miha Pirnat in Erika Bizilj rekviziterka.

Direktor filma je Robert Končar, naratorji so Alojz Svete, Miha Pirnat, Robert Prebil, Inti Šraj, Ana Lasič in Barbara Babič.

Film je nastal pod okriljem produkcijske hiše Zavoda Film Horizont, zanj Igor Vrtačnik, koproducent je RTV Slovenija, sofinancer filma pa Slovenski filmski center.

Film bo v Cankarjevem domu, v Kosovelovi dvorani, ponovno na ogled v ponedeljek, 10. oktobra ob 19.30 uri. Koncem oktobra prihaja v redne kinematografske sporede.

Slavnostna premiera filma je potekala v sklopu projekta Naši filmi doma, ki ga Slovenski filmski center, v sodelovanju s Cankarjevim domom organizira od jeseni 2017.

Povezane novice