Prva zlata rola za Gajin svet 2 za preseženih 25.000 gledalcev

30. september 2022
Družinsko romantično komediji Gajin svet 2 si je do danes ogledalo 26.000 gledalcev, kar je filmski ekipi prineslo prvo zlato rolo, ki jo uspešni slovenski filmi prejmejo za preseženih 25.000 gledalcev.

Film je na rednem sporedu slovenskih kinematografov od 1. septembra.

Na dogodek v Koloseju so ustvarjalci filma povabili svoje najbolj zveste oboževalce, izmed katerih nekateri Gaji in njeni druščini sledijo že vse od leta 2018, ko je bil na sporedu za preseženih 75.000 gledalcev kar s tremi zlatimi rolami nagrajeni prvi del filma. Režiser Peter Bratuša z ekipo je nagrado, ki jo najbolj gledanim slovenskim filmom podeljujejo od leta 2001, prejel od predstavnice Koloseja Janje Plestenjak in producenta Andreja Štritofa iz Zveze društev slovenskih filmskih ustvarjalcev, torej obeh organizacij, ki nagrado podeljujeta.

»Nagrada zlata rola in število gledalcev, ki se še kar veča, je lepo priznanje filmu, sploh ker gre za nagrado občinstva. Rad bi poudaril, da so to gledalci, ki so si film ogledali s prijatelji in družino. Šolarje v kinih pričakujemo šele naslednji mesec. Danes so bili na podelitvi z nami naši najbolj zvesti gledalci, ki so si film ogledali že večkrat. Nas pa zelo veseli, da smo po prvem delu ustvarili še eno uspešnico, ki spet polni slovenske kino dvorane. Hvala vsem, ki so film že videli in seveda odlični filmski ekipi, brez katere te nagrade ne bi bilo,« je ob podelitvi povedal režiser filma Peter Bratuša.

Podelitve so se poleg režiserja udeležili mladi igralci, med njimi Uma Štader, ki je nastopila v vlogi Gaje, Enej Černe Berčič, ki je zaigral Gajinega najboljšega prijatelja Matica, in Neža Smolinsky, ki je bila Gajina sestra Tea. V slabem mesecu predvajanja filma jih je Slovenija že dobro spoznala, saj so se gledalcem predstavili po vseh večjih kinih po državi, včeraj pa so ob prejetju nagrade v družbi preostale filmske ekipe Koloseju zarezali še v slavnostno torto.

»Tudi za rojstni dan še nisem nikoli dobila torte, na kateri bi bila moja fotografija,« je ob tem povedala glavna igralka. »Navdušena sem nad številom gledalcev in nagrado, ki smo jo danes dobili, z veseljem sprejmem čestitke kadarkoli in kjerkoli. Vse v zvezi s filmom je res krasno doživetje, s tole torto vred. Verjamem, da bo v prihodnjih tednih v kino prišlo še veliko ljudi,« pa ni skrivala veselja nad nagrado.

Podelitve so se razveselili tudi v Koloseju, saj je Gajin svet 2 prvi film, ki je zlato rolo prejel po epidemiji: »Ljudje se vračajo v kino, o čemer jasno govorijo številke gledanosti filmov. Tudi v Koloseju je vedno bolj živahno, da bo Gajin svet 2 nova slovenska filmska uspešnica pa smo vedeli takoj, ko smo si ogledali film. Ekipi želimo še veliko uspehov in da se čim prej srečamo na podelitvi velike zlate role za 50.000 gledalcev,« je ob predaji nagrade povedala predstavnica Koloseja Janja Plestenjak.

Podelitve so se poleg režiserja in mladih igralcev udeležili tudi igralci Matej Zemljič, Katja Ogrin in Jernej Markelj ter scenaristka Špela Levičnik Oblak, direktor fotografije Dominik Istenič, montažer Jan Lovše in producent Jaka Pokorn.

Družinska romantična komedija Gajin svet 2 bo v naslednjih tednih še naprej na sporedu v kinematografih po Sloveniji.

Sporočilo za javnost je pripravila Tina Deu.

Povezane novice