Filmska premiera kot na rock koncertu: družinska romantična komedija Gajin svet 2 razprodala Križanke

31. avgust 2022
V razprodanem letnem gledališču si je nadaljevanje uspešnice iz leta 2018 ogledalo več kot 1300 gledalcev, ki so film in njegove ustvarjalce pozdravili z velikim navdušenjem.

Včeraj se je v ljubljanskih Križankah v okviru Festivala Ljubljana odvila slavnostna premiera družinske romantične komedije Gajin svet 2. V razprodanem letnem gledališču si je nadaljevanje uspešnice iz leta 2018 ogledalo več kot 1300 gledalcev, ki so film in njegove ustvarjalce pozdravili z velikim navdušenjem. Družinska romantična komedija Gajin svet 2 v slovenska kina prihaja s 1. septembrom.

Režiser filma Peter Bratuša je ob svečani premieri povedal: »Mislim, da ni slovenskega filma, ki bi bil deležen sprejema kot na rock koncertu. Doživeti premiero s tako številnimi navdušenimi gledalci, na tako enkratnem prizorišču kot so Križanke, je neprecenljivo. Niti v sanjah si ne bi mogel želeti lepšega začetka poti Gajinega sveta 2. Še enkrat hvala najboljšemu občinstvu in celotni filmski ekipi za prekrasen večer, ki ga ne bomo kar tako pozabili.«

Na dogodku je bila prisotna celotna igralska zasedba z mlado Umo Šteder, ki prevzema vlogo navihane Gaje. »Sploh si nisem predstavljala, da se bo toliko otrok želelo slikati in pogovarjati z mano. Naredili smo nešteto selfijev in res smo se imeli odlično. Že med projekcijo pa sem zaradi reakcij občinstva vedela, da je film ljudem všeč in potem smo res dobili glasen in zelo dolg aplavz. Komaj čakam, da obiščemo še ostala kina po Sloveniji,« je povedala po premieri.

Poleg glavne igralke je gledalce v preddverju Križank pričakala celotna igralska zasedba, med njimi tudi Sebastian Cavazza, Ajda Smrekar, Jurij Zrnec, Lotos Vincenc Šparovec, Bojan Emeršič, Katarina Čas in Matej Zemljič. Ter mladi igralci Enej Černe Berčič, Neža Smolinsky, Gitica Jakopin, Jernej Markelj, Jure Saksida in Vital Deu.

Družinska romantična komedija Gajin svet 2 bo na rednem programu kinematografov od 1. septembra.

Gajin svet 2 je nadaljevanje priljubljene družinske romantične komedije o pogumni in navihani Gaji, ki si jo je na filmskih platnih in na televizijskih zaslonih v preteklih letih ogledalo blizu 300.000 gledalcev, obenem pa nam prinaša samostojno zgodbo, ki jo bodo z zanimanjem spremljali tudi vsi tisti, ki niso videli prvega dela. Gajin svet 2 prinaša zgodbo, ki obravnava pogoste probleme, ki jih srečujemo v današnjem času kot sta ločitev staršev in nevarnosti svetovnega spleta. Nagovarja tako najstnike, kot tudi njihove starše.

Gajin svet 2 je bil do danes predstavljen tudi na nekaterih filmskih festivalih v tujini. Svetovna premiera je bila maja v okviru enega največjih filmskih festivalov za otroke in mladino na svetu v češkem Zlinu, poleti je bil film v programu filmskega festivala v Motovunu, nazadnje so si ga lahko ogledali obiskovalci 28. filmskega festivala v Sarajevu, ki se ga je udeležila tudi filmska ekipa.

Štirinajstletna Gaja, ki živi v ločeni družini, se sooči z nevoščljivimi sošolci, doživi vdor v osebni profil na družabnem omrežju in spozna, kaj pomeni pravo prijateljstvo. Kljub temu, da so počitnice in se z očetom in najstniško sestro Teo odpelje v kamp na morje, se dopust še ne začne. S pomočjo svojega prijatelja Matica in policijskega inšpektorja reši lastnika bara pred izsiljevalci, spet poveže družino in s pomočjo prijateljev, mame in učiteljice saksofona Eme, osreči tudi očeta.

Igrajo: Uma Štader kot Gaja Ravnikar,  Sebastiana Cavazza kot oče Peter in Jana Zupančič kot mama Nina. Enej Černe Berčič kot Gajin prijatelj Matic, Primož Pirnat kot družinski prijatelj Gregor, Ajda Smrekar kot Gajina učiteljica saksofona Ema in Lotos Vincenc Šparovec kot višji inšpektor Hace. Vračata se tudi mladi Neža Smolinsky kot Gajina sestra Tea in Gitica Jakopin kot njena prijateljica Daša. Pridružujejo pa se jim Jurij Zrnec, Bojan Emeršič, Matej Zemljič, Katarina Čas, Gregor Čušin, Marinka Štern, Teja Glažar, Miha Brajnik, Jernej Kogovšek, Katja Ogrin, Jernej Markelj in Vital Deu.

Režiser filma je Peter Bratuša. Scenarij sta prispevala Peter Bratuša in Špela Levičnik Oblak, direktor fotografije je Dominik Istenič, scenograf Miha Ferkov, montažer Jan Lovše, kostumografka Vesna Černelič, oblikovalka maske pa Nataša Sevčnikar. Glasbo za film je napisal Sebastjan Duh.

Film, katerega producenta sta Peter Bratuša in Jaka Pokorn, je nastal v produkcijski hiši Felina Films v koprodukciji z RTV Slovenija, ob podpori Slovenskega filmskega centra in s sodelovanjem Filmskega studia Viba film.

Sporočilo za javnost je pripravila Tina Deu.

Povezane novice