Predpremiera družinske romantične komedije Gajin svet 2 režiserja Petra Bratuše v skoraj razprodanih Križankah

25. avgust 2022
V torek, 30. avgusta, ob 20.30 bo v okviru Festivala Ljubljana v Križankah slavnostna predpremiera nadaljevanja filmske uspešnice iz leta 2018 Gajin svet. Družinska romantična komedija Gajin svet 2 v slovenska kina prihaja s 1. septembrom.

Ustvarjalce celovečernega filma Gajin svet 2 prihodnji teden čaka posebno doživetje, saj bo film prvim gledalcem v Sloveniji predstavljen na lokaciji, kjer se filmi predvajajo le redko. Plečnikove Križanke, ki vse poletje gostijo dogodke Festivala Ljubljana, so gledalci kot prizorišče ogleda filma sprejeli z navdušenjem, saj so vstopnice že skoraj razprodane. Dogodka se bodo udeležili tudi člani filmske ekipe z glavnimi igralci. Med njimi mlada Uma Štader in Enej Černe Berčič  ter Sebastian Cavazza, Jurij Zrnec, Ajda Smrekar, Lotos Vincenc Šparovec, Bojan Emeršič, Katarina Čas, Matej Zemljič in drugi.

»Po Poletju v školjki je Gajin svet 2 prvi film, ki se skoraj v celoti dogaja na morju. Prepričan sem, da je njegov ogled lahko krasen zaključek poletja, sploh za otroke, ki kmalu začnejo šolsko leto. Predpremiere v prelepem ambientu Križank v družbi odlične ekipe in množice gledalcev se veselim, prav tako ostalih dogodkov, ki nas v kinodvoranah po Sloveniji čakajo v septembru,« je ob začetku predvajanja filma Gajin svet 2 povedal režiser Peter Bratuša.

Predpremieri bo na prvi šolski dan 1. septembra, ob 18. uri sledila premiera v novem kinu Cineplexx Ljubljana Rudnik, v prvih tednih septembra pa bo filmska ekipa gostovala na številnih projekcijah po vsej državi. Družinska romantična komedija Gajin svet 2 bo na rednem programu kinematografov po Sloveniji od 1. septembra.

Gajin svet 2 je bil do danes predstavljen tudi na nekaterih filmskih festivalih v tujini. Svetovna premiera je bila maja v okviru enega največjih filmskih festivalov za otroke in mladino na svetu v češkem Zlinu, poleti je bil film v programu filmskega festivala v Motovunu, nazadnje so si ga lahko ogledali obiskovalci na 28. filmskem festivalu v Sarajevu, ki se ga je udeležila tudi filmska ekipa.

Gajin svet 2 je nadaljevanje priljubljene družinske romantične komedije o pogumni in navihani Gaji, ki si jo je na filmskih platnih in na televizijskih zaslonih v preteklih letih ogledalo blizu 300.000 gledalcev, obenem pa nam prinaša samostojno zgodbo, ki jo bodo z zanimanjem spremljali tudi vsi tisti, ki niso videli prvega dela. Gajin svet 2 prinaša zgodbo, ki obravnava pogoste probleme, ki jih srečujemo v današnjem času kot sta ločitev staršev in nevarnosti svetovnega spleta. Nagovarja tako najstnike, kot tudi njihove starše.

Štirinajstletna Gaja, ki živi v ločeni družini, se sooči z nevoščljivimi sošolci, doživi vdor v osebni profil na družabnem omrežju in spozna, kaj pomeni pravo prijateljstvo. Kljub temu, da so počitnice in se z očetom in najstniško sestro Teo odpelje v kamp na morje, se dopust še ne začne. S pomočjo svojega prijatelja Matica in policijskega inšpektorja reši lastnika bara pred izsiljevalci, spet poveže družino in s pomočjo prijateljev, mame in učiteljice saksofona Eme, osreči tudi očeta.

Igrajo: Uma Štader kot Gaja Ravnikar, Sebastiana Cavazza kot oče Peter in Jana Zupančič kot mama Nina. Enej Černe Berčič kot Gajin prijatelj Matic, Primož Pirnat kot družinski prijatelj Gregor, Ajda Smrekar  kot Gajina učiteljica saksofona Ema in Lotos Vincenc Šparovec kot višji inšpektor Hace. Vračata se tudi mladi Neža Smolinsky kot Gajina sestra Tea in Gitica Jakopin kot njena prijateljica Daša. Pridružujejo pa se jim Jurij Zrnec, Bojan Emeršič, Matej Zemljič, Katarina Čas, Gregor Čušin, Marinka Štern, Teja Glažar, Miha Brajnik, Jernej Kogovšek, Katja Ogrin, Jernej Markelj in Vital Deu.

Režiser filma je Peter Bratuša. Scenarij sta prispevala Peter Bratuša in Špela Levičnik Oblak, direktor fotografije je Dominik Istenič, scenograf Miha Ferkov, montažer Jan Lovše, kostumografka Vesna Černelič, oblikovalka maske pa Nataša Sevčnikar. Glasbo za film je napisal Sebastjan Duh.

Film, katerega producenta sta Peter Bratuša in Jaka Pokorn, je nastal v produkcijski hiši Felina Films v koprodukciji z RTV Slovenija, ob podpori Slovenskega filmskega centra in s sodelovanjem Filmskega studia Viba film.

Sporočilo za javnost je pripravila Tina Deu.

 

Povezane novice