Za nami je slavnostna premiera celovečernega filma Sanremo režiserja Miroslava Mandića

06. oktober 2021
Premiere se je poleg Mandića udeležila številna filmska ekipa.

Včeraj je bila v Cankarjevem domu slavnostna premiera igranega celovečernega filma Sanremo scenarista in režiserja Miroslava Mandića. Premiere se je poleg Mandića udeležila številna filmska ekipa, med drugim: Igor Dujmović, vodja gradnje, Tadej Koren Šmid, vodja snemanja, Bratko Bibič, skladatelj in harmonikar, Zoran Mihajlović, postprodukcija slike, Pia Vatovec, dramaturginja, Rok Nagode, oblikovalec luči, Sandra Ržen, izvršna producentka, Ema Muc, asistentka režije, Anita Ferčak, oblikovalka maske, Emil Cerar, asistent kostumografije, Barbara Kapelj, scenografinja, Polonca Valentinčič, kostumografinja, Andrej Nagode, montažer, Irena Gatej, pomočnica režije, Milan Urbajs, soustvarjalec zgodbe za film.

Od igralcev pa so se premiere udeležili: protagonista Silva Čušin in Sandi Pavlin ter Mojca Funkl, Boris Cavazza, Safet Mujčić in Jurij Drevenšek. Poleg njih v filmu igrajo še Lara Komar, Barbara Cerar, Barbara Vidovič, Vladimir Jurc, Doroteja Nadrah in drugi.

Film govori o Brunu in Duši, ki živita v domu starejših občanov. Občasno se srečujeta, skupaj preživljata čas, a vedno sproti pozabljata, da se poznata. Kljub temu sta vesela vsakega novega srečanja. »Ljudje včasih iščemo partnerja po svojem okusu, pa se nato zgodi, da se zaljubimo ravno v nekoga, ki uporablja parfum, ki nam ni všeč, ali pa nam gre malo na živce, nima statusa v družbi, kakršnega bi si želeli … Nekaj nas vleče k tej osebi, in temu se ne da upirati. Če ima človek, če se tako izrazim, praznino v glavi, so čustva pri njem še bolj izčiščena: čustva, impulz in instinkt je v bistvu vse, kar šteje. Zanimalo me je, kako naj se ukvarjam z ljubeznijo, kadar v njej ne ostane več element racionalnega. V imenu partnerstva moramo v zvezah kultivirati ratio: Brunu tega ni treba, ker njegovo partnerstvo danes je, že jutri pa ga ne bo več, ker bosta spet pozabila, da sta se spoznala,« je v intervjuju ob premieri za MMC spletni portal povedal režiser.

Producent filma je produkcijska hiša Filmostovje. Koproducenta sta italijanski Incipit Film ter RTV Slovenija. Mednarodni prodajni agent je Coccinelle film sales, slovenski distributer je Fivia video in kino distribucija. 

Po slavnostni premieri si bo film v Cankarjevem domu, v Kosovelovi dvorani, mogoče ogledati še od 13. do 18. oktobra ob 19.30 uri. Film se bo prav tako predstavil tudi na 24. Festivalu Slovenskega filma v Portorožu ter kasneje po Art kino mreži Slovenije.

Slavnostna premiera filma je potekala v sklopu projekta Naši filmi doma, ki ga Slovenski filmski center, v sodelovanju s Cankarjevim domom, organizira od jeseni 2017.

Povezane novice