Posledice na sporedu francoskih kinematografov

10. junij 2019
V nedeljo, 9. junija, je bila na Montparnassu v Franciji predpremiera filma Posledice režiserja in scenarista Darka Štanteta.

Po projekciji je potekal pogovor z režiserjem, ki sam dela v vzgojnem centru in je v zgodbi uporabil lastne izkušnje. Rezultat je avtentičen film, ki nikoli ne zapade v kliše.

V filmu igrajo Matej Zemljič, ki je na 21. Festivalu slovenskega filma prejel vesno za najboljšo glavno moško vlogo, Timon Šturbej, ki je na istem festivalu prejel vesno za najboljšo stransko moško vlogo ter Gašper Markun, Lovro Zafred, Rosana Hribar, Dejan Spasić, Blaž Setnikar, Iztok Drabik Jug in Lea Cok.

Film prihaja na spored francoskih kinematografov 26. junija, letos jeseni pa prihaja tudi na kanale HBO Europe in njihovo platformo HBO Go.

Producenta filma sta Jerca Jerič in Andraž Jerič iz produkcijske hiše Temporama. Koproducenti filma so Zwinger Film, Nuframe in 100. Film je nastal s finančno podporo Slovenskega filmskega centra in je prejel nagrado žaromet za najboljši film preteklega leta v Sloveniji.

Povezane novice