Slovenija se uspešno predstavlja na sejmu filmskih lokacij v Londonu

05. december 2018
Slovenski filmski center v Sloveniji opravlja aktivnosti Filmske komisije in tako nudi podporo tujim filmskim produkcijam, ki želijo snemati v Sloveniji.

Slovenski filmski center, v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo, uspešno predstavlja slovenske filmske lokacije na mednarodno priznanem sejmu za promocijo filmskih lokacij FOCUS 2018 v Londonu, ki poteka 4. in 5. decembra. Namen tovrstnih promocijskih dogodkov je promocija Slovenije kot filmske destinacije ter vzpostavitev platforme za vzpostavljanje vezi in znanstev med filmskimi ustvarjalci, v prvi meri med producenti. Slovenija se na sejmu predstavlja prvič.

Slovenski filmski center v Sloveniji opravlja aktivnosti Filmske komisije in tako nudi podporo tujim filmskim produkcijam, ki želijo snemati v Sloveniji. Kot smo že poročali, je na sejmu prisotna delegacija slovenskih filmskih producentov in direktorica Slovenskega filmskega centra Nataša Bučar. Predstavitve v Londonu se je udeležil tudi veleposlanik Republike Slovenije, njegova ekscelenca mag. Tadej Rupel ter vodja Slovenske turistične organizacije za Veliko Britanijo in Irsko Mladen Ljubišič. 

Vsi gostje se strinjajo, da so tovrstne promocije dobrodošle in zaželene, obiskovalci pa so nad možnostmi snemanja v Sloveniji navdušeni, saj le ta zaradi svoje idiličnosti in slikovitosti ponuja številne raznolike snemalne lokacije, ukrep denarnega povračila tujim produkcijam v višini 25 odstotkov, pa tujim producentom, po zgledu večine evropskih držav, omogoča še dodatno vzpodbudo za snemanje na slovenskih tleh. Med ključne dejavnike, ki uvrščajo Slovenijo med ekskluzivne filmske lokacije, sodijo dobro ohranjeni historični objekti, številnost slikovitih lokacij, ki se nahajajo v neposredni bližini, ter dejstvo, da se lahko v enem dnevu snema tako v gorah kot ob morju.

Slovenski filmski center je tudi član EUFCN - združenja evropskih filmskih komisij, ki želi s tovrstnimi dogodki kontinuirano vzpodbujati dolgoročne gospodarske učinke mednarodnih sodelovanj na področju filmskega ustvarjanja in promocije.

Povezane novice