Padla je prva klapa celovečerca Korporacija režiserja Mateja Nahtigala

12. november 2018
Scenarij zanj je napisal Zoran Benčič, pisatelj, avtor besedil in vokalist glasbene skupine Res Nullius.

V petek, 9. novembra, je v Ljubljani padla prva klapa drugega celovečernega filma z delovnim naslovom Korporacija režiserja Mateja Nahtigala. Scenarij zanj je napisal Zoran Benčič, pisatelj, avtor besedil in vokalist glasbene skupine Res Nullius.

Po režiserjevih besedah je film žanrsko kriminalna-drama, ki se estetsko napaja iz »neo-noarskih« in konspirativnih trilerjev iz sedemdesetih let 20. stoletja. Zgodba pripoveduje o kriminalistu, ki na lastno pest  raziskuje ozadje posla, v katerem želijo oblasti s pomočjo vplivne korporacije deložirati in zrušiti del mesta ter tam zgraditi nov kompleks. Film govori o volji in moči posameznika; o boju proti institucijam, o posameznikovi angažiranosti ter o odločitvah, sprejetih v zakulisju.

Režiserjev prvenec Psi brezčasja / Case: Osterberg, prirejen po romanu Zorana Benčiča, je leta 2015 prejel nagrado mednarodnih filmskih kritikov Fipresci na 18. Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

V glavnih vlogah igrajo: Primož Vrhovec, Uroš Fürst, Jana Zupančič, Jelena Perčin Otašević, Katarina Stegnar, Ivo Barišič, Niko Goršič, Borut Veselko, Pia Zemljič in Marinko Prga.

Film je sofinanciral Slovenski filmski center, koproducent filma je RTV Slovenija. Producent filma je produkcijska hiša Lignit film, koprodukcijsko sodelovanje pa poteka tudi s hrvaško produkcijsko hišo  Jaako dobra produkcija. Snemanje filma se bo predvidoma zaključilo 23. decembra po skupno tridesetih snemalnih dneh.

Režiser: Matej Nahtigal
Scenarist: 
Zoran Benčič
Direktor fotografije: J. P. Passi
Scenograf: Tina Merica
Kostumografinja: 
Sanja Grcić
Oblikovalka maske: Alenka Nahtigal
Oblikovalec zvoka: 
Boštjan Kačičnik
Producent: 
Tomi Matič, Produkcija Lignit film

Povezane novice