Objavljeni so projekti in udeleženci delavnice RE-ACT, ki bo potekala ob delavnici Ex Oriente Film

05. junij 2018
Delavnica RE-ACT bo potekala v Trstu (Italija) od 19. do 21 junija 2018. Letos bo prvič organizirana hkrati z delavnico Ex Oriente, enim vodilnih programov usposabljanja za strokovnjake na področju dokumentarnega filma, ki podpira razvoj ustvarjalnih dokumentarcev iz srednje in vzhodne Evrope.

Izbrane ustvarjalne ekipe bodo letos razvijale svoje projekte pod vodstvom Rade Šešić. Udeležile se bodo tudi skupinskih in individualnih posvetovanj z različnimi strokovnjaki programa Ex Oriente.

Izmed osemnajstih predlaganih projektov so bili za delavnico RE-ACT izbrani naslednji trije:

1. Velebit, režija: Neven Hitrec, produkcija: Jure Bušić (Jaka produkcija), Hrvaška
2. The Jungle, režija: Cristian Natoli, produkcija: Chiara Toffolo (Tesla production), Italija
3. On the Other Side of Cornfields, režija: Miha Mohorič, produkcija: Tina Glavič Novak (Sagar produkcija), Slovenija

Delavnica RE-ACT je začela sodelovati tudi z Avstrijskim filmskim inštitutom in Filmskim centrom Srbije, zato bo prvič gostila ekipi s projektoma iz Avstrije in Srbije:

1. Keutschach, režija: Andrina Mračnikar, produkcija: Jürgen Karasek (Soleil Film GmbH), Avstrija
2. Warm Film, režija: Nikola Ljuca, produkcija: Nataša Pavlović (Pogon), Srbija


Poleg petih izbranih dokumentarnih filmov je RE-ACT letos izbral tudi deset udeležencev opazovalcev, ki se bodo lahko udeležili vseh predavanj in študij primerov, ki jih bodo predstavili mentorji delavnice Ex-Oriente.

Iniciativo RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) so ustanovili Slovenski filmski center, Hrvaški avdiovizualni center in Avdiovizualni sklad pokrajine Furlanije - Julijske krajine s ciljem omogočanja strokovnega izpopolnjevanja in sofinanciranja skupne produkcije celovečernih filmov vseh zvrsti.

Povezane novice