Snemajo se »igrani deli« celovečernega dokumentarnega filma Antigona

22. maj 2018
V ljubljanskih Dravljah se od 20. do 28. maja snemajo »igrani deli« celovečernega dokumentarnega filma Antigona, režiserja Janija Severja.

Producent filma je produkcijska hiša Sever & Sever, ki je bila tudi koproducent pri igranem celovečernem filmu Ustava republike Hrvaške režiserja Rajka Grlića. Produkcijska hiša Sever & Sever je v letu 2014 prav tako producirala celovečerni dokumentarni film o slovenskih filmskih junakinjah scenaristke in režiserke Urše Menart z naslovom Kaj pa Mojca?. Film je na Festivalu slovenskega filma 2014 prejel nagrado Art kino mreže Slovenije za najboljši film.

Jani Sever je v letu 2016 zrežiral dokumentarec o najmlajši skupini brezposelnih, starih od 16 do 23 let. Status Zero sledi življenjskim zgodbam šestih brezposelnih mladostnikov – torej s statusom ZERO. Javnosti želi prikazati to ne tako redko situacijo, ko veljaš za izobčenca...
Antigona išče odgovore na vprašanja današnjega sveta. Dokumentarec združi odlomke iz dramskega besedila Slavoja Žižka Trojno življenje Antigone in pogovore z evropskimi politiki in misleci.

Celovečerni dokumentarni film nastaja s finančno podporo Slovenskega filmskega centra.

Režija: Jani Sever
Scenarij: Jani Sever, Stojan Pelko
Direktor fotografije:
Mitja Ličen, ZFS
Zvok:
Julij Zornik
Direktorica filma: Nina Jeglič
Producent: Jani Sever
Produkcija: Sever & Sever
V sodelovanju s: Filmski studio Viba film
Finančna podpora: Slovenski filmski center, javna agencija RS

Povezane novice