Premiera slovenskega filma Playing Men v Kinodvoru

03. april 2018
Slovenski filmski center, javna agencija RS v skupni pobudi s Cankarjevim domom in mestnim kinom Kinodvor od jeseni 2017 prireja slavnostne premiere, namenjene promociji in večji dostopnosti slovenskega filma.

V sklopu dogodkov Premiera slovenskega filma si bo dokumentarni film Playing Men režiserja in scenarista Matjaža Ivanišina mogoče ogledati v torek, 10. aprila, ob 20.30 uri v Kinodvoru. Tradicionalno bo projekciji sledil pogovor s filmsko ekipo. Producent in distributer filma je zavod Nosorogi.

Zgodba filma pravi: Med snemanjem dokumentarnega filma o moških in igri zapade režiser v globoko ustvarjalno krizo. V obdobju, ki sledi, začne vso svojo okolico doživljati kot del igre. Spomini iz otroštva in podobe iz nedokončanega projekta se pomešajo v odo o absurdnosti geste. 

Matjaž Ivanišin je javnosti znan tudi po filmih Moje male ljubice (2006), Karpopotnik (2013), ki ga je uspešno predstavil na pomembnih festivalih: leta 2014 premierno v Rotterdamu, potem na festivalu Tribeca v New Yorku, Lizboni, itn., Hiške (2015) in Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba (2017), ki po novembrski premieri prihaja na redni spored Kinodvora 16. aprila.

Film Playing Men je do sedaj prejel številne nagrade, med drugim: vesna za najboljši dokumentarni film – 20. FSF, Portorož. Nagrada Georgesa de Beauregarda – FIDMarseille, kjer je doživel tudi svojo svetovno premiero. Nagrada za podporo francoski distribuciji – Entrevues Belfort. Posebna omemba žirije – Pančevo. Nagrada Štigličev pogled za izjemno režijo (deljena). Sarajevo. FEMF, Piran. Festival avtorskega filma, Beograd. Festival First Look, Museum of the Moving Image, New York. Premiers Plans, Angers. Trst. Rotterdam. Festival True/False, Columbia, Missouri. ZagrebDox. Crossing Europe.

V izbranih kinih Art kino mreže Slovenije bo na ogled v naslednjih terminih:
v Kinodvoru od 10. aprila, v Mestnem kinu Domžale 11. (pogovor z režiserjem) in 20. aprila, v Kulturnem domu Krško 18. in 25. aprila, v Kinu Velenje 16. ter od 20. do 22. aprila, v Kinu Sežana 17. aprila, v Mestnem kinu Metropol Celje 21. aprila (pogovor z režiserjem) in v Kinu Trbovlje od 7. do 9. maja.

Povezane novice