Film Rudar na projekciji v Los Angelesu

25. oktober 2017
Film bo na posebni projekciji v Los Angelesu na sporedu v sredo, 15. novembra.

Kot smo že poročali, je letošnji slovenski kandidat za tujejezičnega oskarja film Rudar, scenaristke in režiserke Hanne Slak. Film bo na posebni projekciji v Los Angelesu na sporedu v sredo, 15. novembra, ob 18.30 uri v »Dick Clark Screening Room«. Projekcije se bo udeležila tudi režiserka filma, ki bo po projekciji predstavila film in se pogovarjala s prisotnimi gledalci. Projekcije sodelujočih evropskih kandidatov se bodo zvrstile od 2. do 15. novembra.

Organizator projekcij letošnjega rekordnega števila 28 evropskih filmov v Los Angelesu je tudi letos European Film Promotion (v nadaljevanju EFP), ki s tem ponuja dodatne projekcije evropskih filmov za člane Akademije, novinarje, ameriške distributerje in mednarodne kupce. S posebno podporo članic EFP dogodek pomaga evropskim filmskim kandidatom, da lažje izstopijo znotraj velikega števila prijavljenih filmov. Letos jih je skupno kar dvaindevetdeset (92!), ki se bodo potegovali za najboljši tujejezični film. Kampanjo finančno podpira program Creative Europe - MEDIA Evropske unije in sodelujoče organizacije EFP, med katerimi je tudi Slovenski filmski center, javna agencija RS.

Dodatne informacije o posebnih projekcijah evropskega filma za letošnjega oskarja so na voljo tukaj.

Film Rudar je za slovenskega kandidata soglasno izbrala strokovna žirija v sestavi: Boštjan Virc, producent in scenarist; Jure Teržan, kolorist; Matija Šturm, producent; Marina Gumzi, producentka; Jurij Gruden, režiser in scenarist; Nataša Rogelj, scenografinja; Miha Tozon, direktor fotografije; Matevž Jerman, publicist, kritik in urednik. V obrazložitvi je med drugim zapisala, da »film odlikujejo odličen ritem, spretna dramaturgija, podprta z učinkovitostjo in razumljivostjo dialogov, občutena montaža in natančna ter učinkovita zvočna podoba. Sam filmski izraz prinaša jasnost z realističnim pristopom, ki film zaznamuje in s spretnim prepletom različnih ravni protagonistovega osebnega doživljanja gledalca ne pusti ravnodušnega.«

Sicer pa si slovensko občinstvo Rudarja lahko ogleda v izbranih kinih Art kino mreže Slovenije, v distribuciji 2i Filma.

Povezane novice