Lutkovni film Slovo na dveh najprestižnejših festivalih animiranega filma na svetu

24. maj 2017
Slovo, lutkovni animirani film avtorja Leona Vidmarja, bo junija 2017 prikazan na dveh najstarejših festivalih animiranega filma, Animafestu Zagreb in festivalu Annecy. Selektorje festivalov je prepričala nežna pripoved, skozi katero čustven spomin na ribarjenje z dedkom oživi do te mere, da preplavi protagonistovo sedanjost.

Animirani film Slovo je bil od premiere na Festivalu slovenskega filma v Portorožu (september 2016), kjer je bil nagrajen z Vesno za najboljšo animacijo (Leon Vidmar, Jaka Kramberger), prikazan na več kot dvajsetih mednarodnih filmskih festivalih v Evropi, Severni ter Južni Ameriki.

V juniju 2017 bo film, ki je nastal v produkciji Zavoda ZVVIKS, prikazan v tekmovalnih programih dveh najbolj prestižnih festivalov animiranega filma, na Festivalu Animafest Zagreb, 5. - 10. 6. 2017 in Mednarodnem festivalu animiranega filma Annecy v Franciji, 12. - 17. 6. 2017.

Film Slovo bo v Zagrebu prikazan v treh kategorijah kratkih filmov, to so Tekmovalni program filmov za otroke (Films for Children Competition), Svetovna panorama (World Panorama) ter VAF - Novi talenti (VAF - New Talenst). V Annecyju pa bo tekmoval v novo formirani kategoriji Kratki filmi - Perspektive (Short Films - Perspectives).

Kratki lutkovni animirani film Slovo je nastajal v prostorih Viba Film s podporo Slovenskega filmskega centra in ostalih koproducentov Oink!, Nu Frame in A Atalanta.

Povezane novice