Druga nagrada za film Srečno, Orlo!

12. april 2017
Film Srečno, Orlo!, režiserke in scenaristke Sare Kern, je prejel drugo nagrado na mednarodnem filmskem in video festivalu v Atenah, ZDA

Festival je potekal od 3. do 9. aprila 2017. Gre za drugo posebno omembo žirije, ki je v mednarodni sestavi Margaret Rorison (filmska ustvarjalka in kuratorka iz Baltimora), Sheilah Wilson (profesorica fotografije na Danison Univerzi v Ohaju) in Dani Leventhal (asistentka umetnosti v »Ohio State«) zapisala, da: »Filmska zgodba sledi otroški perspektivi, s tem pa filmska režija omogoča gledalcu dojemanje čustvenih posledic«.

Več o nagrajencih je dostopno tukaj.

Film je letos že prejel prvo posebno omembo žirije na 12. Akbank Short Film Festivalu, v Turčiji, ki je potekal od 7. do 17. marca 2017. Tamkajšnja mednarodna žirija se je strinjala, da: »Gre za čudovito zrežiran kratki film z majhno zgodbo o veliki drami. V nadaljevanju je poudarila, da gre za subtilen in lepo zaokrožen scenarij, z veliko uporabo napetosti in vključitvijo najmanjših podrobnosti, kot so mimoidoči zvoki avtomobilov, prav tako pa je vidno, da je bil film posnet avtentično. Redko se zgodi, da film zajame čustva na tako nepretenciozen način! Sarah Kern prikaže vse tako preprosto, dejansko pa je s filmom Srečno, Orlo! vzpostavila težavno ravnovesje na iskren in srčen način«.

Srečno, Orlo! je imel svetovno premiero na lanskem beneškem festivalu.


Povezane novice