Pojdi z mano v Amsterdamu

11. oktober 2016
Šterkov mladinski film niza uspehe na začetku svoje festivalske poti, pestro festivalsko življenje pa še vedno živi kratki film Janeza Lapajneta Kdo se boji črnega moža?

Pojdi z mano v režiji Igorja Šterka osvaja nove nagrade in potuje po festivalih po svetu. Na 7. Festivalu evropskega in mediteranskega filma, ki je prejšnji teden potekal v Piranu in na katerem se je odvrtelo 34 filmov iz 26 držav, je direktorju fotografije Milošu Srdiču pripadla nagrada Vilka Filača.

To je za film skupno že sedma nagrada. Na 21. Mednarodnem festivalu otroškega in mladinskega filma Schlingel v Nemčiji je Pojdi z mano namreč prejel nagrado strokovne žirije. Na domačem 19. Festivalu slovenskega filma v Portorožu pa nagrado občinstva, nagrado Art kino mreže Slovenije in vesne za posebne dosežke, glasbo in ton.

Naslednji teden Pojdi z mano potuje na festival otroškega filma Cinekid v Amsterdam, kjer se bo mlademu občinstvu predstavil na štirih projekcijah. Jubilejni 30. Cinekid je desetdnevni festival, ki nizozemske otroke s celovečerci, dokumentarci, animiranimi in kratkimi filmi, tv serijami in delavnicami razveseljuje med šolskimi počitnicami. S središčem v Amsterdamu se projekcije odvijajo še po tridesetih mestih v državi.

Kot so o našem mladinskem trilerju zapisali na festivalski spletni strani, bo ta pustolovščina mladega gledalca nagovorila na dva načina. Ker se spogleduje z grozljivkami in ker je štirim likom prav lahko verjeti, ko se šalijo, prepirajo in bolje spoznavajo drug drugega, predvsem pa sebe. Po projekciji 18. oktobra bosta film s pogovorom pospremila režiser Igor Šterk in mladi igralec Ivan Vastl.

Pojdi z mano v kinematografe po Sloveniji prihaja 1. decembra 2016.

Kdo se boji črnega moža? v Miamiju

Kdo se boji črnega moža?, kratki film scenarista in režiserja Janeza Lapajneta v produkciji Triglav filma je bil nedavno znova nagrajen v Združenih državah Amerike. Tokraj je na enodnevnem festivalu Miami VETfest prejel nagrado za najboljši film z vojno tematiko v mednarodni konukrenci (Winner - US Military Themed International). Film je v goste povabilo samo vodstvo festivala, ki je potekal 24. septembra v Miamiju na Floridi. Osrednji fokus festivala so filmi in dela, ki obravnavajo vojno tematiko, ameriško vojsko, njeno zgodovino in vojne veterane.

Nagrada iz Miamija je trinajsta nagrada za film Kdo se boji črnega moža? in deveta po vrsti na festivalih v Združenih državah Amerike.

Povezane novice