Pojdi z mano prejel prvo mednarodno nagrado

07. oktober 2016
Film Pojdi z mano je po izjemno uspešni premierni predstavitvi domači festivalski publiki v Portorožu pričel pot po tujih festivalih.

Že ob prvi predstavitvi mednarodni publiki, na 21. Mednarodnem festivalu otroškega in mladinskega filma Schlingel je film prejel nagrado strokovne žirije (Beate Biermann, Cosima Stracke-Nawka, Dr.Ildikó Katalin Takács in Katrin Voigt), ki je podala naslednjo obrazložitev;

"Film je napolnjen z lepimi podobami: impresivna kamera in izjemna fotografija zaživita na velikem platnu. Film še posebej fascinira z napetostjo, ki jo pametno razvija in gradi na njej zgodbo, gledalca pa se dotaknejo drobni in običajni trenutki. Režiser na nežen način vpelje glavne like in omogoči vsem štirim junakom enakovredno predstavo. Ko so najstniki prisiljeni, da se zanesejo drug na drugega v divjini, začnejo počasi opuščati svoje predsodke in previdno, a iskreno, začnejo govoriti o svojih čustvih in strahovih. Prevzamejo odgovornost in se naučijo držati skupaj, da bi se tako rešili. Na koncu dobimo gledalci občutek, da se sreča več kot podvoji - ko jo delimo z drugimi."

Nagrada je tudi ovrednotena v višini 6.000 EUR in jo zagotovi MDR - javna televizijska postaja ter je namenjena nemški sinhronizaciji filma.

Povezane novice