Dušanu Milavcu Badjurova nagrada za življenjsko delo

10. avgust 2016
Nova edicija Festivala slovenskega filma je vse bliže

Letošnji prejemnik nagrade Metoda Badjure za življenjsko delo na področju filmske ustvarjalnosti je scenograf Dušan Milavec.

Po mnenju strokovne komisije Milavec "z izjemnim občutkom za vizualno k svojemu delu pristopa s posebnim estetskim in obrtniškim čutom. Njegovo delo ostaja neprecenljivo za številne generacije bodočih filmskih scenografov, ki jih je nesebično navduševal in uvedel v srž filmskega ustvarjanja. (...) Z nagrado Metoda Badjure za življenjsko delo slovenska filmska stroka izkazuje spoštovanje Dušanu Milavcu za njegovo neprecenljivo in vrhunsko ustvarjanje."

Celotno obrazložitev komisije najdete tukaj.

Nagrada bo podeljena na otvoritveni slovesnosti 19. Festivala slovenskega filma, v torek, 13. septembra ob 20. uri v amfiteatru Avditorija Portorož.

Dušanu Milavcu se bomo na ta dan poklonili tudi s posebno projekcijo celovečernega filma Šumanović, komedija umetnika, ter otvoritvijo razstave, posvečene pregledu njegovega dela.

Objavljen pa je tudi filmski program festivala!

Od torka do nedelje bo prikazanih 98 filmov (20 celovečercev, 13 srednjemetražnih in 65 kratkih filmov), v boj za vesne se bo letos podalo 52 filmov (14 celovečercev in 4 srednjemetražni in 34 kratkih filmov). Med celovečerci v tekmovalnem programu je 10 igranih filmov, od tega trije koprodukcijski, ter 4 dokumentarni filmi.

Program in urnik 19.FSF vas že čakata na spletni strani festivala. Vse podrobne informacije o filmih bodo dodane v prihodnjih dneh.

Priloge

Povezane novice