Program 16. Festivala slovenskega filma

14. avgust 2013
Proces selekcije je zaključen in program letošnjega Festivala slovenskega filma je znan.

V tekmovalnih programih se bo letos zvrstilo 42 filmov, družbo pa jim bodo delali še številni drugi, ki se bodo predstavili v sekciji Panorama in na posebnih projekcijah.
Zahtevno delo oblikovanja filmskega programa je tokrat pripadlo selektorski ekipi, ki sta jo poleg vodje festivala, Igorja Prassla, sestavljala še novinar in filmski kritik Denis Valič (programski vodja) ter kritičarka, teatrologinja in recenzentka Katja Čičigoj (programska svetovalka).
Ob vesnah, ki jih bo podelila strokovna žirija, se bodo letos filmi potegovali še za nagrado, ki jo podeljuje revija Stop, svojega favorita pa bosta nagradila tudi Teleking in Restart.
Kdo bo pobral največ kipcev je seveda še uganka, ime letošnjega dobitnika Badjurove nagrade za življenjsko delo pa je že znano: tokrat jo bo prejel vsestranski filmski ustvarjalec, režiser, pedagog, montažer in snemalec Karpo Godina.
Program in urnik projekcij si lahko ogledate spletni strani festivala, kjer bodo v prihodnjih dneh objavlljene tudi podrobne informacije o filmih.
Vstopnice za festival bodo na voljo od ponedeljka, 26. avgusta.

Vablljeni tudi na novinarski konferenci, ki bosta 4.9. ob 11: 00 v ljubljanskem Kinodvoru, ter dan kasneje, 5.9. ob 11: 00 v portoroškem Avditoriju.
Takrat vam bodo podrobneje predstavili letošnji festival, kar vključuje tako filmski kot tudi obširen spremljevalni program, strokovno žirijo in sodelovanje s festivalom Vilenica, veliko pozornosti pa bomo namenili tudi letošnjemu prejemniku Badjurove nagrade.

Vabljeni!

Povezane novice