Zaključene prijave za 18. Festival slovenskega filma

22. julij 2015
​V ponedeljek, 20. julija se je zaključil rok za prijavo celovečernih filmov v programe 18. Festivala slovenskega filma. 

Rok za oddajo kratkometražnih in srednjemetražnih del pa se je iztekel 1. julija, zato vam danes že lahko predstavimo celotno statistiko prijav.

Na naslov festivala je prispelo 146 filmskih del, kar je izredno veliko, od tega 21 celovečernih, 21 srednjemetražnih (od 31 do 69 min) in 104 kratkometražni filmi (do 30 min).

Primerjava s prejšnjim letom pokaže, da je bilo letos 10 prijav več; 4 od teh so pripadle celovečernim filmom, 4 so prispevali srednjemetražni filmi, za 2 pa se je povečalo število prijav kratkometražnih filmov. Leto pred tem je bilo prijav 134.

Zaključek prijav je hkrati tudi začetek dela selekcijske komisije, ki jo letos sestavljajo vodja festivala Igor Prassel, kritičarka, recenzentka in teatrologinja Katja Čičigoj ter filmska kritičarka Bojana Bregar, članica novinarske ekipe revije Ekran.

Letos bo FSF z Ekranom stkal tesno vez, kar se bo odražalo tudi v naslednji številki revije, ki bo obsežen tematski sklop posvetila Festivalu slovenskega filma.

Povezane novice