Boles uvrščen med pet nominirancev za nagrado Cartoon d'Or

08. julij 2014
Animirani film Boles režiserke Špele Čadež je uvrščen med pet nominirancev za pan-evropsko nagrado za kratki animirani film Cartoon d'Or 2014!

12 minutni Boles, nastal v slovensko-nemški koprodukciji, tako uspešno nadaljuje svojo pot med nagradami in nominacijami. Slavil je na številnih festivalih, med drugim ga je septembra nagradila žirija za kratki film na Festivalu slovenskega filma, decembra ga je za najboljši film izbralo občinstvo Animateke, januarja pa je bil nagrajen tudi na tržaškem filmskem festivalu. Film, nastal po zgodbi Maksima Gorkega, govori o Filipu, ki sanjari o pisateljski slavi in boljšem življenju. Prostitutka Tereza ga nekega dne prosi, da napiše pismo njenemu ljubimcu Bolesu, dva tedna pozneje pa še ljubezensko pismo Bolesa njej. Filip ugotovi, da Boles ne obstaja in zavrne Terezino prošnjo.

Nagrada Cartoon d'Or je edina izključno evropska nagrada za animacijo. Nastala je leta 1991 s ciljem promocije talentiranih evropskih ustvarjalcev animiranega filma.

25. Cartoon Forum bo potekal od 23. do 26. septembra v francoskem Toulusu. Cartoon Forum je edinstven dogodek za strokovnjake na področju animiranega filma, kjer producenti in režiserji predstavijo svoje animacijske projekte (za televizijo in nove medijske platforme), z namenom, da bi našli koproducente, predvajalce televizijskih programov in investitorje.

Podelitev nagrade Cartoon d 'Or bo potekala 25. septembra, ko bo vseh 5 nominiranih kratkih filmov predvajanih pred 850 strokovnjaki animacije iz vse Evrope.

Več na : http://cartoon-media.com/cartoon-d-or/cartoon-d-or-2014/nominees.htm

Povezane novice