Na SFC pozdravljamo novo vodjo stikov z javnostmi Tino Lešničar

05. april 2023
Z aprilom se Slovenskemu filmskemu centru kot svetovalka za odnose z javnostmi pridružuje Tina Lešničar, prevzela bo tudi projekte Filmske komisije, ki skrbi za promocijo slovenskih filmskih lokacij v tujini. Kot dolgoletna novinarka in kritičarka kulturne redakcije časnika Delo, specializirana za področje filma, s sabo prinaša bogate izkušnje in poznavanje filmskega področja.

Diplomirana kulturologinja je svojo novinarsko kariero na Delu začela leta 2003, kjer je objavljala članke, poglobljene intervjuje, komentarje, filmske kritike in analitične zapise o tekoči domači kulturni politiki na področju filma. Kot kritičarka in dopisnica je poročala z domačih in mednarodnih festivalov, med katerimi so Cannes, Benetke, Berlinale, Tribeca, Sarajevo, kjer se je seznanila z delovanjem in notranjim ustrojem tega, za promocijo filmov, najpomembnejšega dela filmske industrije.

S praktično platjo filmske produkcije se je spoznala kot asistentka produkcije in raziskovalka na področju filma. Te izkušnje so ji pomagale pri realizaciji lastnega avtorskega projekta – celovečernega dokumentarnega filma Čas za improvizacijo (2014), za katerega je napisala scenarij, ga ko-režirala in aktivno sodelovala pri vseh segmentih kreativnega dela ter členih produkcijske verige, kot tudi pri  mednarodni promociji in distribuciji.

Svoj novi filmski projekt je razvijala na scenaristični delavnici Društva slovenskih režiserjev Scenarnica.

Udeležila se je izobraževalnega programa Audience Design pod okriljem Torino Film Laba, na katerem se je poglobljeno ukvarjala s strateškim razvojem občinstev na primeru konkretnih tujih filmov.

V Slovenskem filmskem centru svojo novo kolegico tudi javno pozdravljamo in menimo, da bo s svojimi bogatimi medijskimi in filmskimi izkušnjami ključno prispevala k oblikovanju strateške promocije in prepoznavnosti slovenskega filma in Slovenskega filmskega centra v domačem okolju in na tujih trgih.

Povezane novice