Čarobni svet animacije je za nami

16. december 2021
Naši filmi doma

Včeraj smo si v prazničnem vzdušju, v sklopu projekta Naši filmi doma, ogledali 5 kratkih animiranih filmov novejše produkcije pod naslovom Čarobni svet animacije. Program je bil še zlasti namenjen družinam z otroki, z nami so bili tudi ustvarjalci animiranih filmov, in sicer iz filmov Tako zraste … krt in Tako zraste … morski konjiček sta bili z nami avtorica zgodbe Sandra Ržen ter producentka Maja Zupanc. Oba filma sta režirala Miha Kalan in Jernej Žmitek, filma je producirala produkcijska hiša Invida.

Iz filma Povodni mož v režiji Katarine Nikolov je bila z nami režiserka, producent filma je Iridium Film.

Iz filma Spacapufi: Žiže sta bila z nami režiser in koscenarist filma Jaka Ivanc in Viva Videnović, producentka iz Strup produkcije.

Iz filma Maček Muri – Tekma v režiji Jerneja Žmitka pa je poleg režiserja občinstvo pozdravil še animator Matic Perčič. Film je producirala produkcijska hiša Invida.

Dogodek v Linhartovi dvorani je moderiral Toni Cahunek, potekal je v sodelovanju z Društvom slovenskega animiranega filma. Naše filme doma Slovenski filmski center, v sodelovanju s Cankarjevim domom, organizira od jeseni 2017.

 

Povezane novice