Celovečerni prvenec hrvaške režiserke Antonete Alamat Kusijanović s slovensko udeležbo Morena je navdušil občinstvo in dobil nagrado zlata vrata Pulja

26. julij 2021
Nagrajena tudi Julij Zornik in Marko Brdar.

Režiserka in scenaristka družinske psihološke drame Morena Antoneta Alamat Kusijanović je prejela nagrado breza kot najboljša debitantka. Morena je svetovno premiero doživela na nedavnem filmskem festivalu v Cannesu, kjer je bila prav tako razglašena za najboljšo debitantko v programu 15 dni režiserjev. Gre za koprodukcijo Hrvaške, Brazilije, ZDA in Slovenije. Slovenska koproducenta sta Jožko Rutar (SPOK Films) in Miha Černec (Staragara). Igralka Danica Čurčić je prejela zlato areno za najboljšo stransko vlogo.

Julij Zornik je prejel zlato areno za oblikovanje zvoka, Marko Brdar pa zlato areno za kamero. Oba sta sodelovala pri celovečernem filmu Zora režiserja Daliborja Matanića.

Na letošnjem filmskem festivalu v Pulju so od 17. julija predvajali več kot 90 filmov na več lokacijah v mestu. V tekmovalnem hrvaškem programu je bila tudi komedija režiserja Stanislava Tomića Po tamburi, ki je koprodukcija Hrvaške, Severne Makedonije, Slovenije in Srbije. V programu posebnih projekcij so prikazali tudi slovenski celovečerec Zastoj scenarista in režiserja Vinka Möderndorferja.

Novica je povzeta po MMC portalu, vsi nagrajenci festivala so dostopni tukaj

Povezane novice